Szekeres Viktor

Tajtékzó rajongók a Maffiózók finálé miatt

Ha egy sorozat elér a végéhez, ha egy sorozatot nem a nézettségi adatok kényszerítenek térdre, akkor olyan befejezést kap, amit a készítő megálmodott. Csakhogy sok fanatikusnak egyáltalán nem jött be a Maffiózók vége.

8 éve, még 1999-ben indult el a kábeltelevíziózás leghíresebb és a nézettségi adatok alapján legnépszerűbb sorozata, a Maffiózók (The Sopranos), mely vasárnap fejeződött be hatodik évadával. Azért ez a furcsa idővonal, mert a sorozat kreatív okokból egyszer egyéves, másszor kétéves szünetet tartott, cserébe a 13 részes évadokkal szemben a záró hatodik évad 21 epizódosra bővült, igazi ez is 2006-ban és 2007-ben került képernyőre.


A 12 millió nézővel büszkélkedő finálé (melyben sokan azt várták, hogy kiderüljön él-e vagy hal Tony Soprano) azonban a nyitva hagyott befejezésével sokkolta a rajongókat, sokan a befejezésnél egyszerű műszaki hibára gyanakodtak, mások David Chase-t, a készítőt ostorozták, hogy egy ilyen finálé felér a rajongók szemenköpésével. Chase elmondta újságírói kérdésre, hogy nem ez utóbbi volt a célja, hanem egyszerűen nem szeretett volna minden a szájába rágni a rajongóknak.

Egy biztos, a sorozat végleg véget ért és hiába az epizódonként több mint 1 millió dollár, mely James Gandolfini markát ütötte (és ne feledjük a mellékszereplők busás fizetését sem), a stáb inkább új kihívások elé néz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Herman1990 #9
    Hy! Nekem megvan mind a 6 évad DVD-n Akit érdekel az írjon emailt: [email protected]
  • winnie #8
    "ezért az USA néző adatok alapján kismillió film vagy sorozat bukik meg a világon, pedig nagyon jók."

    és kismillió film és sorozat lesz siker, pedig nagyon jók. akkor hogy van ez? ld. a sopranos kirobbanó sikere, ha már itt tartunk.
  • Inquisitor #7
    "hanem egyszerűen nem szeretett volna minden a szájába rágni a rajongóknak."

    Nagyon helyes, csak sajnos ámerikában utálnak gondolkodni a nézők, ezért az USA néző adatok alapján kismillió film vagy sorozat bukik meg a világon, pedig nagyon jók.
  • PrisonMan #6
    Szerinted?
  • Iwant2Belive #5
    "a stáb inkább új kihívások elé néz. "

    Mondjuk az érdekelne vajon a stáb együtt marad e vagy egybe lehet e tartani egy ekkora stábot. Nem lenne semmi ha ez a crew mégegyszer valami közös projectbe vágná a fejszéjét Chase mester vezényletével.
  • Iwant2Belive #4
    Tökéletes lezárás volt, aki hőbörög az nem érti mit akart Chase, ennyi. És nem csak, "tajtékzó" rajongók vannak, csupán azok a leghangosabbak, naná. Szinte az összes mérvadó napilap mely komoly kritikai szcénával bír isteníti a befejezést. Több neves tv-s producer is leírja mit gondol.

    Damon Lindelof, Carlton Cuse-Lost


    Ronald D. Moore-BSG

    Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek tetszenie kéne...

  • winnie #3
    ez a vége, véget ért. sokak szerint zseniális volt.
  • Sanyix #2
    Hát ha nem zárták le, akkor sztem csak egyelőre ért véget :) ennek jobban örülnék.
  • Mythic #1
    Neeeee, neeeeeeeee a világ legjobb sorozata ne így érjen véget.