Szekeres Viktor

Az RTL műsorán az itthon forgatott Robin Hood sorozat

Meglehetősen nagy hírverés kísérte az angol BBC Robin Hoodjának hazai forgatását, mint ahogyan az eltűnt, illetőleg ellopott kazetták ügyében folyt nyomozás is viszonylag nagy sajtónyilvánosságot kapott.

A BBC tavaly mutatta be a nálunk forgatott 13 részes Robin Hood sorozatot, mely nem újraértelmezése a történetnek, hanem a mai, modern lehetőségekhez mért feldolgozása. Az igazságosztó, a gazdagoktól a szegények részére lopó haramia története mindnyájunk előtt ismert és Errol Flynn, Douglas Fairbanks és Cary Elwes után ezúttal Jonas Armstrong játssza el az angol íjművészt.


Az alaptörténet természetesen a szokásos Robin of Locksley és szolgája, Much, visszatérnek a Szentföldről Angliába, ahol azzal szembesülnek, hogy amíg ők távol voltak, a király trónját bitorló János herceg új "seriffet" nevezett ki Nottinghambe, aki sanyargatja a népet. Természetesen ezt Robin igazságérzete nem tűri és mindent megpróbál, hogy kiszabadítsa az akasztásra váró foglyokat.

Még annyi bulváradalék a sorozathoz, hogy a Robin Hood kétmilliárd forintot érő felvételeit a fóti filmstúdióból elcsenő két férfit közül az egyiket elkapta a rendőrség, míg a másik feladta magát, így hiába követeltek a kazettákért 16 millió forintot, az angolok szemszögéből hepiend lett a történet vége és azóta már a második évad forgatása is folyik.

Tehát Robin Hood premier az RTL Klubon vasárnap 17.30-tól és azt követően még 12 hétig a sherwoodiak szállják meg e tájban a képernyőt - az európai Forma 1-es futamoktól függő kezdési időpontban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #6
    mert a jelenben így néztek ki? nyilván egyéne válogatja, de nem hiszem, hogy sok nézője lenne egy büdös, szakad ruhás, sárga fogú szereplőkkel operáló filmnek.

    ez FILM... nem kéne eltévedni.
  • Hellion #5
    Ezt én is megfigyeltem, sok ilyen jellegü filmben csupa szép lény meg szép fiú egészséges bőr, tiszta ruha. Majd biztos igy néztek ki a középkorban. Igy nem hiteles.
  • mgenya911 #4
    jajaj tisztára kész an robin hooD: :D
  • mgenya911 #3
    jajaj tisztára kész an robin hooD: :D
  • menpe #2
    de beszívott fejet vág a képen...
  • Inquisitor #1
    "modern lehetőségekhez mért feldolgozása"

    Lol. Eddigi hasonló feldolgozások alapjn, a középkorban mindenki hasnál fogkrémet, védik a bőrüket, szuperjó samponokat használnak, stb. Mert mindenki tök egészséges, tiszta, és gépi szövésű ruhákban, meg műbőr dzsek ... ööö ... ruhában rohangál.