Napi Online

Egyetlen projekt maradt az Ecopoly Holdingban

Mindössze egyetlen befektetési tervre, a Hatvani László által kigondolt borfalra szűkült a tavaly tavasszal az RTL Klub által sugárzott Ecopoly befektetési reality show zsűritagjai által támogatandónak tartott projektek száma.

A jelek szerint a zsűritagok érdektelensége vezethetett oda, hogy a tavaly tavasszal az RTL Klubon futó Ecopoly üzleti reality show során ígéretesnek tűnő üzleti terveket felkaroló vállalkozást, az Ecopoly Holding Befektetési Kft.-t is csak egy évvel az adások után, idén februárban jegyezték be. Az, hogy az eredeti elképzelések szerint 60 millió forintos törzstőke helyett mindössze 3 millió forintos alaptőkével végül is létrejött a vállalkozás, lapunk információi szerint Kutvölgyi Pálnak, a Brokernet alapító-társtulajdonosának köszönhető, aki a pénzt betette.

Kutvölgyi elmondta, nem kételkedik benne, hogy a zsűritársak a hárommillióból rájuk eső 600-600 ezer forintot hamarosan átutalják neki - híreink szerint Szabó Gál András, a Webreklam.hu médiaügynökség igazgatója a múlt héten ezt megtette. (A zsűri egyetlen hölgytagja, Zoób Kati divattervező már korábban jelezte, annak ellenére, hogy a műsorban ő is befektetési szándékot mutatott, pénzzel nem vesz részt a projektek megvalósításában, de kapcsolataival segíti a támogatásra méltó fejlesztéseket.)

A kft. létrehozásán kívül ugyanakkor túl sok minden nem történt az ügyben - a közelmúltig egyetlen támogatandónak ítélt pályázó sem kapott pénzt a zsűrit alkotó vállalkozóktól. Hogy miért, abban eltér a résztvevők véleménye. Abban egyetértenek, hogy a legtöbb esetben a pályázók a támogatás feltételéül szabott opcióknak és kondícióknak nem tudtak megfelelni, míg más esetben - például a tökmagolajprojektnél - a vállalkozó unta meg a várakozást. Szabó Gál András szerint a birkatenyésztő vállalkozó képtelen volt felmutatni a megvásárolható új területet, míg az esküvőszervező hölgyet azért nem tartotta alkalmasnak a támogatásra, mert megbízhatatlanságáról kaptak híreket.

Kutvölgyi Pál szerint ez utóbbi esetekben józan üzleti döntést nem lehet szóbeszédre alapozni, épp ezért ő maga a napokban az általa korábban támogatandónak ítélt négy vállalkozó közül a rostán fennmaradt háromnak - köztük a birkatenyésztő Hegedűs Noéminek és az esküvőszervező Rátkai Tímeának - átutalta a korábban bevállalt összeget. Zsűritársa szerint ha Kutvölgyi egyéni döntésre szánta magát, szíve joga. Az Ecopoly Klub által támogatandó projektek köre így lényegében egyetlen ötletre, a Hatvani László által felvetett borfalra szűkült, a klub múlt heti rendezvényén a befektetés részleteit vitatták meg. Az Ecopoly Holding ügyvezetője egyébként maga a borfal ötletgazdája, Hatvani László.

Szakértők szerint a befektetési reality show-t műsorra tűző RTL Klub számos hibát követett el. A műsor sugárzásakor nem nyomatékosította, hogy itt nem nyereményjátékról van szó, az esetleges befektetést komoly vizsgálatok előzik majd meg. Azzal pedig, hogy a sorozat utóéletével egyáltalán nem törődött a kereskedelmi adó, lényegében megásta az Ecopoly sírját. Azt ugyanis dőreség volt elvárni a saját üzleteikkel elfoglalt vállalkozóktól, hogy maguk kezdjenek a szervezésbe. Az is igaz - teszik hozzá -, hogy a műsor révén ingyenreklámot kapó vállalkozóktól is elvárható lett volna, hogy a nyilvánosság előtt tényekkel igazolják, miért is nem valósultak meg a tervezett befektetéseik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #5
    Én is azt vártam, hogy nagy újításokkal jönnek majd. Tök jó ötletekkel.
    S a csaj előállt egy sima birkatenyésztéssel, amire ráharaptak egyből. pfffffff
    Ehhez télleg egy külön műsor kellett!
  • Gabest #4
    Nem volt semmi jó 5let a műsorban, se egy 100 gb-os memóriakártya, se egy repülő autó, se egy AIDS gógyszer, semmi. Így nehéz nekikezdeni.
  • gabeone #3
    Ti képesek voltatok megnézni a műsort?
  • Hunreal #2
    így igaz.. A zsűrit egyből lelőttem volna...
  • Tetsuo #1
    Ezt már akkor tudtam, mikor megláttam a zsűrit. (Nameg h a RTLK szervezi..)