Szekeres Viktor

Eddig tartott a 300 uralkodása

Az amerikai siker után idehaza is hatalmas hisztériát váltott ki a mozipénztáraknál a 300, mely két hétre lefoglalta a leginkább nézővonzó film címét. De csak két hétre, hiszen jött a...

... T4xi, vagyis a Taxi 4. A 300-at a nyitóhétvégéjén csak Budapesten 52.677 fizető néző látta és ezzel vigyorogva szorítottak háttérbe minden idei vetélytársat Leonídászék. A nagy próbatétel viszont csak eztán várt a spártai harcosokra. Az első támadást, Mr. Beanét még sikerrel verték vissza, hiszen Rowan Atkinson filmje "csak" 39.427 nézővel debütált a heti bevételi toplista élén.

A második támadó a T4xi volt és a dicső harcosok Emilienék előtt fejet kényszerültek hajtani, hiszen 55.246-an néztük meg a 300-hoz képest mérföldekkel gyengébb francia komédiát. Hiába, no. Mindig is szerettük a popcorn mozik folytatásait, tegye fel a kezét, aki nem nézte meg a vészjósló kritikák ellenére.

A 300-at a T4xi nyitásának hetén egyébként 13.279-en látták, ami a harmadik helyre volt elegendő, s ezzel a film nemsokára eléri a 100.000-ik budapesti nézőt, míg országos viszonylatban már a 160.000 fele halad. Nem durva, hogy csak minden harmadik néző vidéki?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emp #25
    Ja vágom. Meg is van, láttam is, de az egy olyan film, amire elmentem volna moziba, dehát ugye visszavonták az amcsi bukás miatt így moziban nem lesz. Majd ha kijön dvd-n akkor megveszem. Tudom ajánlani minden gondolkodtatós, különleges filmet szerető embernek!!
  • aRoma #24
    32 ezres városban lakom, 5 éve nincs mozink. legközelebbi 30 km.
  • Wittgen #23
    torrenten már megvan magyar felirattal a The Fountain
  • emp #22
    1- Hát igen. Nekem is a magasban a kezem. De engem nem zavar a taxi 4 sikere nézze aki szereti.

    2- Moziba nagyon nagyon ritkán lépek bár imádom a filmeket. (pénz) Amióta van ugye internet. Amíg a tékákra kellett várni, hogy otthon meglesse szallagról az ember a filmet addig sokat jártam moziba, bár mindíg idegesítettek az őstulkok, röhögések, fingások, csámcsogások. Inkább otthon nézem meg, amikor kedvet érzek hozzá. Redőny le, ajtó becsuk, házimozi indul...

    3- A The Fountain című filmet viszont megnéztem volna moziban, mert zseniális, de ugye azt meg nem szerette a sok okos amerikai átlagnéző ezért nem vetítik kis hazánkban (??? beszarás)
  • winnie #21
    sance231: "És akkor még gyengébb lenne a történet. Aha, értelek, te sem lehecc könnyű eset... "

    nem értesz. adva volt egy jó képregény, amihez a rendező/író/takarító hozzáírt egy random mellékszálat. ha már feldolgozás, akkor hiszem, hogy jobb lett volna, ha tartják magukat az alaphoz. más meg nem ezt hiszi. ez így van jól.

    vidék vetítés: vidékre több kópia került, mint budapestre. moziszék nem tudom hol van több.
  • Tetsuo #20
    Vidékre ugyanolyan gyorsan elérnek a filmek, mint a világ bármely pontjára.. torrentel. ;)
  • Sance231 #19
    És akkor még gyengébb lenne a történet. Aha, értelek, te sem lehecc könnyű eset... Nem tudom, szerintem a harc pont elég volt a múviban. A vidéki nézők alacsony száma pedig nem biztos hogy olyan alcsony ám, szal nem kell parasztnak nézni a vidékit. Mondom is hogy miért: Vidékre általában később érnek el a filmek, pl. az én városomban csak múlt hét óta jáccák. Szal aki nem akar sokat várni egy filmre, az vagy felmegy pestre, vagy esetleg benéz egy nagyobb vidéki városba, de legkorábban a filmke ált pesten eléhetőek. És puff, így lett a vidéki nézőből pesti néző.
  • WinT #18
    Nekem speciel 80 Km-ert kellene utaznom, hogy elérjek a legközelebbi normális moziba... csodálkozik valaki, hogy nem sűrűn járok?
  • winnie #17
    "Talán azért kevés a vidéki néző mert: 1. vannak városok, ahol még mozi sincs"

    2M vs 8M. négyszer több ember plusz vidéken több a plázamozi-férőhely mint pesten.

    inkább hozzáállási kérdés - ez olyan, mint amerika vs a világ többi része. mennyivel többen laknak amerikán kívül és mégs, a filmek bevételének átlagban a fele amerikában realizálódik.

  • angol #16
    meg azért mert vidéket suttyók lakják pl. győzike, és pesten vannak az űberkirályok pl. feketepákó !!