Napi Online

A tavasszal a Francia Filmnapok is beköszönt

Mint az elmúlt tíz évben mindig, most is lesznek Francia Filmnapok. Az idei, immár a 11. rendezvénysorozaton az Upperstúdió Kft. a filmforgalmazókkal együtt Budapesten április 19-22-én, míg vidéken (Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben) április 16-25. között szervezi meg a bemutatókat. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Az idei válogatás olyan, mint egy jó cuvée. Némileg eltér a korábbi évekétől, mert azon túl, hogy a filmek nagyon franciák, kicsit nemzetköziek is. Számos film több nyelven beszél, és több külföldi színész is feltűnik a vásznon (John Turturro, Nick Nolte, Kristin Scott Thomas és John Cleese). Akad köztük vígjáték, művészfilm, dráma és akciófilm, a szereplőgárdában pedig a legnagyobb francia színészek tűnnek fel (Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Daniel Auteuil, Christian Clavier).

Több alkotást jutalmaztak díjakkal a különböző fesztiválokon, kiemelkedik közülük A 13-as című film, amely a 2006-os Sundance Fesztiválon a legjobb külföldi film díját nyerte el. Daniel Auteuil két filmben is főszereplő: a Topmodell a barátnőm című vígjátékban egy milliárdost alakít, aki egy szupermodellel csalja látszólag depressziós feleségét (Kristin Scott Thomas), míg a Zűrös páros című akció-vígjátékban Christian Clavier-val az oldalán botcsinálta titkos ügynököt játszik. Daniel Auteuil tiszteletére az Örökmozgó mozi retrospektív sorozatot szervez április 20-28. között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ronny #2
    a mostani felhozatal azért elég gyenge.
  • Wittgen #1
    Még jó, hogy Kaposváron sohasem vetítik ilyenkor a francia filmeket, így nem nagyon kell költekeznem sem.