Szekeres Viktor

Újabb hírek a Star Wars tévésorozatról

George Lucas végre nyilatkozik - most éppen a rendezők szakszervezetének éves gyűlésén kapták mikrofonvégre és rögtön neki is szegeztek pár kérdést a készülő Star Wars sorozatokról.

A legfontosabb, hogy az élőszereplős sorozatra még jó pár évet kell várni, az ilyesmi nem megy egyik pillanatról a másikra. Ráadásul, ha meg is születik a terv, akkor az sem biztos, hogy megvalósul, tekintve az országos csatornák és azok nézőinek scifi-ellenességét, így valószínűbb, hogy kábeles adóra készülne a Star Wars-sorozat. Egyelőre még azt sem fektették le, hogy kiről szólna a tévésorozat.

Ellenben az animációs sorozat már biztos, hogy a Klónháborúk alatt fog játszódni és egy Osoka nevű karakter áll majd a középpontjában, aki a Togrutákhoz tartozik (ld. Shaak Ti a 2. és 3. epizódból). Az ifjú Padawan-tanonc első megbizatásáról fog szólni a sorozat.

A készülő 3D Clone Wars animációs sorozatról pedig Lucas kijelentette, hogy tévében ahhoz foghatót még nem láttak, ráadásul remek komédia lesz, amely nem a Skywalker storyline-nal foglalkozik majd, hanem különböző karakterekre fog összpontosítani, de leginkább a főszereplőre, Kit Fistora.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Big_Apple #12
    Jajj!!!

    Ez az SG!! Hmmmm...

    1., A Star Wars annyira fantasy, mint a Gyűrűk ura történelmi kalandfilm.

    2., Lehet lecuppani a StarTrekről!

    TOS
    TAS
    Next Generation
    Deep Space Nine
    Voyager
    Enterprise

    10 mozifilm
    + számtalan fan fiction.

    Javaslom a Barátok közt, Jóban- rosszban, Szomszédok nézését!
  • Spica #11
    én csak annyit érzek, hogy minden valahogy el van baszva, pedig a koncepció jó lenne és nem is ötlettelen a forgatókönyv
  • Lordboxi #10
    Én nagyon várom, bár jobban örülnék ha inkább a második trilógia után játszódna. Ott sokkal jobban érdekelnek a karakterek, szerethetőbbek voltak, és ha csak egy egy jelentetre is tünek fel, nekme tuti megmelengetnék a szivem. Ja szinte látom magam amint r2d2-ut egy törpe néma néger játszik aki csak fütyülni tud :D, jabba meg egy szumós lenne :D
  • Morden23 #9
    Miért ne tarthatná valaki gagyinak a Star Treket attól, hogy nagy a rajongótábora?

    Nálad mindig felmerül ez a "sokan szeretik, hát akkor hülye, akinek nem tetszik" érvelés...

    És amúgy nem négy, hanem öt sorozat, ha már számszerűsítünk.

    Amúgy, hogy ne legyek teljesen OFF: a Star Wars-nál nem biztos, hogy izzadva kéne erőlködni. Remek kis filmek voltak az eredeti trilógia tagjai, fantáziában, fellingben és lélektanban köszönőviszonyban sincsen a 3 legutóbbi szösszenettel, amit a szó legszorosabb értelmében csak a címe helyezett oda, ahol vannak/voltak.

    Egy sorozatnak ellenben látnám létjogosultságát, ha visszatérnének a régi iskolához, és alaposan kigondolt életpályákat, lelki fejlődést jelenítenének meg benne, ahol inkább a karakterekre koncentrálnak, nem a körülöttük lévő technikai szitura.
    Sőt, személy szerint legszívesebben egy olyan SW sorozatot látnék, ahol a szereplők nem világformáló hatalmakként, meg "kezdő, de nagyon tehetséges padawan-ként" indulnak neki, hanem amolyan Firefly-osan belekerülnek a tőlük függetlenül zajló (akár sors- és világfordító) helyzetekbe, és ez további hatással van a jellemükre. Állatira érdekelne például egy olyan szitu, hogy régi barátok, egymást jól ismerő és összeszokott szereplők ugyanazon hatásokra/eseményekre különböző módon reagálva elhúzódnak a jó/rossz oldal irányába, további konfliktusokat előidézve, miközben maga a világ történései a saját (SW-történelemnek megfelelően) medrükben folydogálnak.

    Na persze kívángatni sokmindent lehet.
  • Atomy #8
    "George Lucas végre nyilatkozik"
    George Lucas inkább kussoljon az Episode I-II-III után, menjen szerzetesnek és sanyargassa magát bűnbocsánatért könyörögve.
  • Lyan Kyj #7
    Kit Fisto? YEEEAH!!!
  • bvalek2 #6
    Star Trek rajongó vagyok, régen még egy Enterprise (NCC-1701D) kép is lógott a szobám falán. Szerintem is elég gagyi, de ettől még szerethető. :)

    Star Wars egész más kategória. Ez nem azt jelenti, hogy komolyabban kell venni, mint ST-t, csak mégis más. ST az sci-fi, SW sokkal inkább fantasy. Attól mert űrben röpködnek, még nem sci-fi.

    Szerintem az Egész Star Wars-t újra lehet forgatni a karib tengeren. A 19.-ik században játszódhatna, Mexikó lenne a birodalom, Miksa császár pedig az uralkodó (nem kell hogy hiteles legyen, Miksa különben nem volt az a mastermind, ha értitek mire gondolok :) A csaták pedig tengeri ütközetek lennének. Halálcsillag lehetne egy egy erőd, ewokok pedig törpe benszülöttek. Tatuin mexikói sivatagi helyszín. Hoth bolygó: erőd az andok havas hegycsúcsán. Felhőváros: valami jó kis kalózparadicsom, egy felhőkbe burkolt hegycsúccsal. Jedik: jezsuiták. Sithek: valami eretnek társaság, túlélő templomosok, ilyesmi. Droidok: néger rabszolgák. stb. stb...

    Star Treket így nem lehet megfosztani a környezetétől, a sztori túlságosan függ a technikai bizentyűktől. Ennek van jó és rossz oldala. Star Wars sokkal inkább történetfüggő, a szó jó értelmében.
  • Librarian #5
    A ST-nek rengeteg rajongója és iszonyatos kultusza van, de übergagyi. Szintén saját vélemény. A gagyi helyett azt is mondhatnám, hogy aranyos... a maga bájos módján. :))))))
  • Loverman #4
    ja, ST biztos nagyon gagyi ha 4 sorozat és 10 film volt belőle...
  • Zro #3
    Nem nézzük el