Szekeres Viktor

Filmszemle: A legjobb magyar film a Konyec

A 38. Magyar Filmszemlén kihirdették a nyertesek listáját, így a legjobb közönségfilm a Konyec lett, míg a legjobb alkotói film az Iszka utazása.

Idén először bontották két részre a mezőnyt. A nevezett 17 filmet alkotói, illetve közönségfilmre választották szét, mely előbbi kategória természetesen a művészjellegű filmeket fedi. A fődíjért, vagyis az alkotói elismerésért folytatott versenybe csak három film szólhatott, hiszen az Iszka utazásán, az Ópiumon és a Dolinán kívül nem igazán akadt kiemelkedő alkotás, a többiek Szőke András Hasutasokjaival az élen belesüppedtek a középszerbe.


Fotó: Szandtner Dániel, film.hu

Végül a díjat Bollók Csaba filmje, az Iszka utazása kapta meg, míg az Ópium rendezője, Szász János a Wittman fiúkat követő az újabb Csáth Géza-adaptációért a legjobb rendezői elismerést vehette át.

A közönségfilmek igen szűk mezőnyében sem volt sok vita, a Konyec győzedelmeskedett, a Lora és az S.O.S. Szerelem előtt. A Konyec abban is rászolgált az elismerésre, hogy bírja a közönség szeretetét is, hiszen bár már 4. hete van a mozikban, szinte hétről-hétre szokatlan módon azonos nézőszámot produkálva jelenleg már 40 ezer nézőnél tart. A nyugdíjasokról szóló vígjátékot enyhén szólva nem tartottuk kiemelkedőnek, bár tisztességes munkának és jószándékú, csendes, helyes film, de mindezek ellenére inkább az idősebb korosztálynak fog nagyobb örömet okozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LeryStar #3
    anyádról
  • 1488 #2
    miről szól?
  • Broafka #1
    tényleg jó kis film, nekem bejött! :)