Szekeres Viktor

Bukott a Valami Amerika rendezőjének új filmje

Ki hitte volna, hogy a marketing nem minden. Sokan úgy vélekednek, hogy mindent le lehet nyomni az emberek torkán, ha elég erőteljesen reklámozzuk.

Erre a tételre cáfolt rá Herendi Gábor új filmje, a Lora. Herendi a Valami Amerika hatalmas közönségsikere és a keltett hullámok által sikerre vitt Magyar vándor után úgy gondolta, hogy ha kellően megnyomnak egy kevéssé kommersz, emberi kapcsolatokra építő filmet, akkor a közönség a moziba özönlik. Ezzel bebizonyíthatják, hogy van igény a művészi jellegű filmekre is.

Nos, igény volt, de vagy az igényességre való törekvés hiánya miatt, vagy a Magyar vándor sikere ellenére keltett negatív pusmorgás miatt, a Lora csak 8,7 millió forintnyi bevételt tudott produkálni nyitóhetén a budapesti mozipénztárakban - a Magyar Vándor első napján hozott megközelítőleg ekkora bevételt. Így viszont nagy meglepetésre csak a harmadik helyen nyitott a heti bevételi listán, a múlt heti premier Éjszaka a múzeumban és a már két hete vetített Parfüm mögött. Az sem hízelgő, hogy az ugyancsak egy hete bemutatott Anthony Minghella-féle, cseppet sem reklámozott Bűnös viszonyok is szinte a Lorával egyező módon nyitott.

Nyilván nem a filmmel van a probléma és a Konyechez hasonlóan lehet, hogy hosszú távon meglesz a siker, de a kezdés akkor is csalódást keltő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #14
    én csak a játékcikkek miatt megyek oda,és csakis azokat írok;)
  • winnie #13
    én ismerem a gk.hu-t, vigyázz azzal a lappal:) ők f*kázták le szegény miami vice-ot és adtak majdnem 90%-ot a táncoló talpakra.
  • Loverman #12
    az én cikkeimet megnézhetitek Gamekapocs.hu-n, és össze lehet hasonlítani:)
  • winnie #11
    vagy... csak neked nem tetszett.
  • djukel #10
    Nem meglepő, mivel A valami Amerika is szar volt.
  • winnie #9
    nyilván ez a hírek rovatban csak a tényről szól - a kritikák közt még nem látni lora-véleményt.
  • TorrenteXY #8
    Nekem tipikusan olyan a promója hogy én-ezt-nem-akarom-megnézni-még-ingyen-sem. És ez elég gáz szerintem, bár lehangoló promót nem oly nehéz összerakni. Egyébként aki szerint ez értékelhető írás nézzen meg egy teljesen random blogot. Biztos vagyok benne értelmesebb cikket talál mint ez.
  • winnie #7
    nem rossz film szerintem sem, csak a tipikus mozibajárónka nehéz eladni. pedig tényleg orrba-szájba ment az előezets.
  • Cat #6
    pedig jó film a lora, érdemes megnézni, mindenkinek csak ajánlani tudom. Jó poénok, sok humor, jó zene, remek sztori.
  • airwalker #5
    SZV valószínűleg egy gimis srác, aki aprópénzért, vagy akár ingyen osztja az észt.
    Aki kicsit is odafigyel arra, hogy mit és hogyan ír, kb 15 perc alatt összehoz egy jobb írást ebből az anyagból. Szerintem.