Ötvös Tibor

Élőszereplős Ghost in the Shell-mozi a láthatáron?

Az egyik legnépszerűbb manga-széria, a Ghost in the Shell történetéből is mozifilm készül. A kultikus rajzfilm élőszereplős változata a hírek szerint megpróbál hű maradni a rajongók által istenített mangához.

Shirow Masamune 1989-ben írta meg a manga-rajongók egyik legnagyobb klasszikusaként számon tartott Ghost in the Shell - Páncélba zárt szellem című alkotást, amely a szélesebb rétegek számára az 1995-ös Mamoru Oshii rendezte anime miatt várt ismertté.

2029-et írunk. A humán értékek jelentősségüket vesztették: a világot az irányítja, aki a legtöbb információval bír, így az emberek rácsatlakoztak egy globális hálózatra, amely az élet valamennyi területét befolyásolja. Talán ezért is akarják olyan sokan feltörni. A technoterroristák megakadályozására jött létre a Section 9 névre hallgató különítmény, amely kibernetikus beültetésekkel felturbózott kommandósokból áll. Emberfeletti lények ők, gépi segítséggel agyuk és izomzatuk sokkal többre képes, mint egy átlagemberé, de létük bizonytalanságának is ez jelenti alapját.



A géptestben lakozó Kusanagi Motoko őrnagy egy különösen veszélyes bűnöző, a Bábjátékos után nyomoz, aki testről testre vándorol, ezért kilétét szinte képtelenség meghatározni. Közben megmagyarázhatatlan esemény történik: egy kiborg-gyártó üzem magától összeszerel egy új fémtestet, amelyben különleges értelem, a Szellem nyomaira bukkannak.

A klasszikus anime most élőszereplős változatban is a mozirajongók szeme elé kerülhet. A Production I.G. szóvívője leszögezte, hogy a készülő film teljességgel hű marad az eredeti történethez. Ennél több információ még nem látott napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Beast Machine #16
    ja, nem "j szériás", hanem "új szériás"
  • Beast Machine #15
    Na neneneneneee...

    Nemkéne.

    Nagyon nem.

    GitS: SAC, GitS: SAC 2nd GiG, GitS: SSS, GitS, GitS: Innocence. Plusz még a manga.

    ÉS KÉSZ. ENNYI. Nem kell másmilyen. vagy anime (esetleg j szériás manga kiadvány), vagy semmi. És különben sem találnának jó színészeket.

    A GitS-érának megvan a maga varázsa, amibe hogy ha valami nagyon nem odaillőt (jelen esetben élőszereplős múvit) teszünk, azzal csak elbasszuk.

    Nem értem, miért kell megbolygatni a dolgokat. A GitS maradjon anime/manga. Jobb úgyse lesz, ha beleszakadnak, akkor se.

  • ErgoProxy #14
    Na neeee. Imádom amikor valamit elővesznek adaptálni, abból csak pénz jöhet ki... Egyébként az IG valószínűleg csak a háttér- és egyéb animációkért felel csak, magát a filmet más stúdió csinálja. Úgyhogy nekem egyáltalán nincs benne bizalmam.
  • MerlinW #13
    tisztában lehetsz a fogalmakkal..:)
  • kvp #12
    "Mert ha hálivudi, akkor teljességgel kizárt a jó adaptáció, ha távolkeleti, akkor viszont nagy az esély rá, ők képesek tisztelettel nyúlni az ilyesmihez."

    A nagyobb gond az, hogy a film jo reszet cgi-vel lehet csak megoldani. A maradek pedig miben jelenthet tobbet mint az eredeti?

    Az egyetlen tenyleg jo alternativa az lenne ha idokozben feltalalnak a megjelenitett technologiat, es tenyleg androidok jatszanak a filmben. Nem az eredeti tortenetbol van de nekem mar egy par valodi mukodo tachikoma is eleg lenne. :-)
  • Kensin #11
    "Animation company Production I.G has received permission from Kodansha to act as an agent to develop a live-action film with a Hollywood studio based on Ghost in the Shell."

    Ugyanúgy a Production I.G akarja csinálni, mint az animéket, csak egy Hollywood-i stúdióval együttesen. Reméljük emiatt nem lesz rossz a színvonal...

    "Shirow Masamura 1989-ben írta meg..."
    Shirow Masamune
  • Tetsuo #10
    Ha amcsi, akkor kínaiak játszák a japcsikat; ha japán, akkor Kitano leszúr mindenkit evőpálcikával.. :)
  • Tetsuo #9
    Reméljük nem anime adaptáció lesz, hanem manga.
  • Blasta #8
    Namost ez amerikai, vagy távolkeleti film lesz?
    Mert ha hálivudi, akkor teljességgel kizárt a jó adaptáció, ha távolkeleti, akkor viszont nagy az esély rá, ők képesek tisztelettel nyúlni az ilyesmihez.
  • Morden23 #7
    Volt már normális manga-adaptáció, pl. a Crying Freeman.

    Nyilván nem lesz OLYAN, mint a manga, de jó és igényes filmet lehet belőle csinálni - ammiből volt egy KIVÁLÓ eredeti, azt nyilván nem lehet (illetve szinte esélytelen) felülmúlni, de valószínűleg nem is ez a cél (a Jackson-féle LOTR sem lett jobb, mint a Tolkien-féle könyvtrilógia).