Ötvös Tibor

Film Hunyadi Jánosról

Az Atlantic Overseas és az EuroCo Team két közös produkciót jelentett be. Az első egy szerelmes film, a Flower of the Fence, a Hunyadi: The Sword of G-d pedig hazánk egyik nemzeti hősét állítja a középpontba.

Sokat gondolkodtam azon, hogy a hazai filmkészítők miért nem viszik filmre hazánk történelmének legendás alakjait. Miközben elbűvölve nézzük William Wallace hőstetteit, felrémlik Zrínyi Miklós vagy Dobó István neve. Sajna az a pár magyar film, ami ebben a témában készült, nagyon balul sikerült (kivéve az örök klasszikus Egri csillagokat).

Ám most úgy tűnik, legalább egy magyar legenda híréhez méltó filmet kap. Az Atlantic Overseas és az EuroCo Team közös produkciója ugyanis Hunyadi János hőstetteit mutatja be. A Hunyadi: The Sword of G-d címet kapott filmről egyelőre csupán azt tudni, hogy a XV. században játszódik és bemutatja, hogyan védte meg hazánkat a török hordáktól Hunyadi János. A forgatást 2008 elején tervezik megkezdeni. A két cég másik közös munkája a Flower of the Fence címet viseli. A romantikus mozi főszereplői Richard Dreyfuss és Maia Morgenstern lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Thrawn #5
    Egy ilyen filmhez rengeteg pénz kell. Ha statisztákkal oldják meg a tömegjeleneteket, akkor azért (hol van már az Egri csillagok többezer, többnyire kivezényelt sorkatonákból álló, ergo ingyen dolgozó statisztája). Ha kevesebb statisztával, de erőteljes számítógépes támogatással, akkor meg azért.
    A Honfoglalás mintájára - ahol kb. 30 magyar "özönlött" be a hágón - meg jobb, ha nem csinálnak semmit.
  • netrunner #4
    A törököket a prosztatáikon szúrja...
  • ZoliJ #3
    A G pont kardja
  • PoisonBorz #2
    "The Sword of G"???
  • Loverman #1
    "Sokat gondolkodtam azon, hogy a hazai filmkészítők miért nem viszik filmre hazánk történelmének legendás alakjait."
    áá csak 3 ilyen film volt eddig, tényleg nem készítenek...