Ötvös Tibor

Hat perces Apocalypto - jelenet a neten

Mel Gibson friss Golden Globe-jelölt filmje, az Apocalypto hazánkba csak december 28-án jut el. De az érdeklődöknek addig is jöjjön egy több mint hat perces menekülési jelenet, melyben Jaguar Paw menekül az őt isteneiknek feláldozni kívánó maja vadászok elől.

Amerikában már sikerrel vetítik Mel Gibson legújabb botrányfilmjét, mely az Apocalypto címet viseli. A mozit hazájában is eredeti, maja nyelven vetítik angol felirattal, így a 64. Golden Globe-díjátadon is "csak" a legjobb idegen nyelvű film kategóriában indulhat csatába.


Az üldöző maják

A film hazai bemutatója december 28-án lesz. Aki nem bírja kivárni ezt a közel két hetet, vagy megunta az előzeteseket, annak ajánlom megtekintésre ezt a közel hét perces filmecskét, melyben a film főhőse, Jaguar Paw menekül az őt az isteneknek feláldozni kívánó maják elől.

A maja birodalom több mint 1000 évig létezett Amerikában, létrehozott egy hihetetlenül fejlett társadalmi, kulturális és tudományos eredményeket elérő lenyűgöző civilizációt, mely végül szinte egyik pillanatról a másikra összeomlott. A film hőse egy fiatal férfi, akit kitépnek addigi idillikus világából. Egy olyan út áll előtte, amit a kegyetlen zsarnokság és a félelem kövezett ki, és ami a biztos halálba vezet.

Amikor szembesül azzal, hogy társaival együtt a legkegyetlenebb módon fogják az isteneknek feláldozni, mindenre elszántan próbál megmenekülni, és hazajutni a családjához, szerelméhez. Mint az űzött vad, minden pillanatban az életéért menekül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • YakHead #4
    Engem az háborít fel, hogy mások elítélnek egy olyan nagy múltú és máig rejtélyekkel teli társadalmat, ami több száz éve nyomtalanúl eltünt. Lehet, hogy 500 év elteltével majd minket fognak hülyének nézni azért, amiért azt vettük természetesnek, hogy születésüktől fogva szellemi- és testi fogyatékosokat próbáltunk életben tartani azért, hogy igazoljuk mindenki előtt mi mennyire emberségesek vagyunk, pedig csak szimplán HÜLYÉK voltunk.
  • Gambler #3
    Azért botrányfilm, mert a maják leszármaoztai rasszistáknak tartják a filmet. Úgy gondolják, hogy az, hogy őket véreskezűnek és kegyetlennek ábrázolják, igazolja (vagy legalábbis szépíti) a későbbi európai hódítók kegyetlenségét, mondván ezek egymást is gyilkolták, rendet kellett tenni közöttük! (ez nem az én véleményem, ezt olvastam)
  • Randal #2
    Talán azért mert Mel Gibson neve ott van. Ezután minden filmje botrányfilm lesz?:D
  • SonicBoom #1
    és ez most mitől botrányfilm?