Ötvös Tibor

Elhunyt Philippe Noiret

A franciák egyik legendás színésze, a közel 150 filmszerepben brillírozó Philippe Noiret is eltávozott egy másik világba. A hollywoodi karrierről soha nem álmodozó színészóriást hosszas betegség után érte a halál. 76 éves volt.

Úgy tűnik, sajnos nem csak Hollywood kénytelen megválni legendáitól. Tegnap ugyanis Philippe Noiret, a franciák egyik leghíresebb és legelismertebb színésze is végső nyugalomra lelt.

Philippe Noiret 1930. október 1-én született. Első szerepét már 19 éves korában megkapta, ám ez még jelentéktelen statisztálás volt. A siker végül 1960-ban érte utol, mikor bemutatták máig klasszikus filmjét, mely a Zazie a metrón címet viseli. Ezután folyamatosan kisebb-nagyobb jelentőségű filmekben parádézott.

Noiret nevéhez fűződik a Cinema Paradiso, A nagy zabálás, A púpos, Az élet és más semmi vagy a Neruda postása . A színész soha nem vágyott hollywoodi karrierre, ahogy a televíziózástól is távol tartotta magát. Egyik interjújában elárulta, hogy szerinte a tévé jelenti majd a mozi halálát.

Nemrég Noiret még pályafutásának 50. évfordulóját ünnepelte, méghozzá elég egyedi módon. A firenzei France Cinéma filmfesztiválon ugyanis 50 filmjét mutatták be újra az érdeklődő közönségnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ppista #2
  A zsaroló zsaruk első része máig a kedvenc vigjátékaim egyike.
  Mondjuk az Ellopták Jupiter fenekét se rossz.
  Isten nyugosztalja!Tényleg hatalmas fazon volt.
 • Garfield #1
  Kár. :(

  A Neruda postása és a Cinema Paradiso (főleg a bővített változat, a Nuovo Cinema Paradiso) csodálatos filmek.