SG.hu

Bushnak tetszett a Szabadság, szerelem

Vasárnap délután különleges megtiszteltetésben volt része Andy Vajna producernek és Goda Krisztina rendezőnek: alkotásukat magyar filmek között elsőként levetítették az amerikai elnöknek és vendégeinek.

Óriási sikerrel mutatták be a Szabadság, szerelmet a Fehér Házban. Ezzel az eseménnyel a Fehér Ház és az elnök által meghívottak a forradalom 50. évfordulója és Magyarország előtt tisztelegtek. A vetítés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Fehér Házban ritkán mutatnak be filmet, ráadásul az Egyesült Államok első emberétől megkülönböztetett gesztusnak számít, hogy számos elfoglaltsága ellenére, a vasárnap délutánjából közel öt órát szánt a Szabadság, szerelemre.


Az exkluzív vetítésen jelen volt a film rendezője és producere, a vendégek között ott volt Nancy Goodman Brinker és April H. Foley, a jelenlegi és volt budapesti amerikai nagykövet, George Pataki, New York állam kormányzója, Simonyi András, magyar nagykövet, Oláh György, Nobel-díjas kémikus, a filmszakmát a magyar származású Tony Curtis képviselte, valamint Washingtonba utazott a film executive producere, Demján Sándor és felesége is. Az alkotást a jelenlévők hosszantartó tapssal köszöntötték, a vetítést követően előbb a First Lady, majd maga az elnök gratulált szívhezszólóan a producernek.

A film idehaza továbbra is rengeteg nézőt vonz, a Szabadaság, szerelmet már 128 ezren látták. Közben a produkció nemzetközi karrierje is tovább folytatódik, november 2-án az Amerikai Filmvásáron (American Film Market) egy különleges gála keretében vetítik le Los Angelesben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sadist #15
    Tudom. Ügyes vagy, hogy újreg léttedre elsőre meg tudtad állapítani :)
  • lekvároshurka #14
    Loverman eddig az 1 etlen értelmes hozzászolo..... én is a többiek szintjére sülyedek : Mind(-loverman) elmentek a picsába kötekedö faszfejek :D
  • Loverman #13
    valszeg az egész rendezvény tett ki 5 órát... dumálás előtte dumálás utána stb. mellesleg mennyire szánalmas itt egyesektől hogy egy hirből megint csak annyit tudnak kihozni hogy fikázzanak valamit, gratula! ennyit értek:)
  • aDannyBoy #12
    miért vett el öt órát a film? kétszer is megnézte? :) lehet tényleg tetszett neki akkor :D
  • Kindred Blades #11
    Yes, maga egy igazi agymen!
  • Sadist #10
    Inkább egy ilyen filmmel legyen tele az amerikai média, mint a kődobálós csürhével...
  • Jack Bauer ahős #9
    Miért ne nézte volna meg? És naná, hogy tetszett neki. A film nagyon hangsúlyosan veti fel a kérdést, hogy Amerika miért nem avatkozott be 56-ban. Bushnak ez egy tökéletes igazolás az iraki politikájával kapcsolatban!
  • Saskatlan #8
    "Igazán nagy megtiszteltetés, hogy megnézett egy filmet és mondott rá vmit, amit mondania kellett."
    Te tényleg azt hiszed hogy megnézte?

  • avman #7
    http://video.google.com/videoplay?docid=-3934788900154749704&q=THe+Bush+pilot&time=15000
  • Béla bácsi #6
    Kiváncsi vagyok mi lehetett a fejében az embernek a film után. Ha egyáltalán értette azt, amiről a film szólt.