Napi Online

Egy rém rendes család a TV2 műsorán

Útjára indította a TV2 a csatorna legújabb vállalkozását, az Egy rém rendes család Budapesten című sorozatot. A nézettségi adatokra még várni kell, de Kiss Péter, aki a gyártó Interaktív cégnél a műsor producere, reménykedik a sikerben.

Az Egy rém rendes család Budapesten című sorozatot Kiss Péter producer reményei szerint sokan meg fogják szeretni. Abban bízik, hogy akik legalább három epizódot megnéznek belőle, azok (már) biztosan kitartanak majd mellette, de biztos akadnak majd olyanok is, akik elutasítják az új produkciót. A magyar változatnak "meg kell teremtenie a saját világát" a képernyőn ahhoz, hogy magukénak érezzék a nézők, s ez biztos nem következik be az első epizód után. Ráadásul sokan lesznek, akik az elején hasonlítgatják majd az eredeti, amerikai változathoz - tette hozzá a producer. (Ezt könnyen megtehetik, hisz már jó ideje fut a Cool csatornán.)


Hogy ebben a helyzetben miért vállalkozott a TV2 a "magyarosított változat" elindítására, Kiss Péter a trenddel magyarázta: a világ televíziós képernyőin megszokottak az ilyenfajta fikciós sorozatok. A TV2 a nyolcvanas évek amerikai sikersorozatának adaptálására vállalkozott - ahogyan tették azt több országban más produkciókkal is -, ha tehát ez máshol bejött, miért ne jöhetne be nálunk is. A producer szerint a két egymás mellett futó produkció pedig épp az előbbiek miatt nem üti ki egymást, vagyis az amerikai előélete ellenére mégis magyar produkcióról van szó, ahol Bándi Sanyiék magyarként nyomják a poénokat.

A produkció a színészeknek is komoly kihívást jelent. Miközben egyénenként is megállják helyüket, az összes karakter pengeélen táncol amiatt, hogy csapatjátékosként mennyit mutathat meg magából. Ehhez pedig nagyon profi színészekre volt szükség. Leginkább a vígjátéki szerepekben otthonosan mozgó színészekben gondolkodtak az alkotók. Ugyanakkor például a főszereplő, Szervét Tibor inkább drámai darabokból ismert, ezért is tartották eleinte merész ötletnek többen a producer javaslatát, de végül is mellette döntöttek, hiszen egyrészt a színész kvalitásai meggyőztek mindenkit, valamint az eredeti sorozat példája is az bizonyította, hogy egy drámai színész kiválóan alkalmas erre a szerepre (Ed O'Neil is főként drámai szerepeket játszott a sorozatba kerülése előtt).


Eddig hat epizód készült el - folytatta Kiss Péter -, novemberben további öt-hat következhet. Drága a produkció gyártása, hiszen több próbafolyamatot igényel, mint amennyit a szappanoperák forgatásakor megszokhattak a szereplők. Az is növeli a költségeket, hogy a lehető legkisebb leállással szeretnék rögzíteni az epizódokat, így érhető el ugyanis a legjobb minőség. A jelenlegi elképzelések szerint összesen 26 epizódot gyártanak, közülük - heti rendszerességgel - 13-at még ebben az esztendőben, 13-at pedig tavasszal vetítenek majd, de ha a siker megkívánja, biztos lesz folytatás. Még az is elképzelhető, hogy ha nálunk bejön, akkor azokban az országokban is megjelennek a helyi változattal, ahol jelen van a TV2 tulajdonosa, az SBS Broadcasting. A jogtulajdonos Sony Pictures Television Internationaltől ugyanis ilyen feltételek mellett vásárolta meg a jogokat az SBS. A TV2 produkciója tehát egyfajta teszt lesz - mondta Kiss Péter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NFS Carbon #30
    Ez szánalmas, rosszabb mint az eredeti pedig azt hittem hogy már nem lehet rosszabb!!!!!!!!!!!
  • SZEG007 #29
    eleve ha itt elakarják adni akkor egy panelbe kéne forgatniuk, és nem amerikai átlagembert kéne itt kifugrázni, hanem azt az egyszerü panellako magyart, és egyéb kelet europait embert, akkor talán volna értelme, és nézetsége, akár még közfelháborodás is lehetne:)
  • johnz #28
    ez egy tré műsor tré embereknek! hogy gondolhatták ezt komolyan
    hol van ez a bundi szinész másolat az eredetihez ordit róla hogy nem az ő szerepe és még csak át se éli meg egyáltalán hol van az ő arca az eredetihez? az eredeti csak leüll a fotelbe azzal a bamba pofával és a gatyába dugja a kezét és ez nekem elég is hogy röhögéssel törjek ki de a mgyar pasi és copyzott családja erre egy év alatt se lenne képes!! tv2 fuck off! mielőbb satirozzátok ki a műsorlistából
  • lee56 #27
    ehh, már amikor csak hallottam róla furcsán néztem, de amikor belenéztem kb 2 percig, annyi elég is volt, én is láttam elejétől végéig az eredeti bundiékat, és nemtom hogy gondolták, hogy full ugyanazokat a párbeszédeket és helyzeteket játszák ujra, mint a régi sorozatban. Akinek tetszett a rém rendes család, az nagy valószinüséggel nem fogja ezt a másolatot nézni, aki meg nem látta még soha, az meg nem most fogja elkezdeni nézni (de mégha nem is láttam volna az eredetit, akkor se nézném). Szerintem is rohadtul megszivják ezzel az ugymond "rendezők". 2 percnél tovább nem is néztem, de gondolom ez a copyrozás várható a többi epizódban is. gg tv2
  • Balázs 17 #26
    jah és ezt a kiscsávót ütném (nemtom mi a neve)... milyen arcokat vág már.. irritál mint állat:D
  • Balázs 17 #25
    mint mikor a született felségeket az év sorozatának reklámozták, aztán bukták is, egykis anyagi kiesés...
  • Hunreal #24
    Gondoltam beírok ide, mert van néhány infóm mivel statiszta vagyok. Kezdjük azzal, hogy aki a tv2-t fikázta, az jól tette... Gusztustalan egy csatorna.. Ha tudnátok hogy bánnak az emberekkel... Na szóval, a tv2 megvette a Rém rendes család jogait, de van egy külföldi ürge aki felügyeli azt. A magyar sorozat teljesen az amerikait másolja le. A poénok ugyanazok, semmit sem változtatnak rajta! Tehát full ugyanaz a sorozat, csak magyar szereplőkkel!
    Nem adok ennek sok időt és befuccsol.
  • nimfas #23
    Az elején a mikrofon is belógott felülről a képbe... bár ezt a Barbárok köztben is észrevettem már....
  • Matyóhímzés #22
    Bevallom nem láttam, de most tényleg ennyire lenyúlták a poénokat? Mert akkor ez tényleg szánalmas :D
  • Inquisitor #21
    Az viszont gáz volt, hogy az "Anyukádé nem jó?" helyett "Anyudkád nem jó?" volt a poén a "Lufit akarok!"-ra ...