SG.hu

A Szabadság, Szerelem Globen Globe-vetítése

Hosszantartó tapssal köszöntötték a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult újságírók az alkotást szerdán este Los Angelesben.

A legnagyobb nemzetközi újságíró szövetség, a HFPA (Hollywood Foreign Press Association) tagjainak a filmet Andy Vajna, producer és az író, Joe Eszterhas jelenlétében mutatták be. A vetítésen a grémium tagjai szoktlanul nagy számban képviseltették magukat. Az egyetlen magyar tag, Návai Anikó elmondása szerint óriási várakozás után a teltházas bemutató végén, rendkívül szokatlan módon, szinte mindenki könnyes szemmel hagyta el a vetítőtermet.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Joe Eszterhas, aki most először látta vásznon a megvalósult forgatókönyvet, feleségét és 12 éves fiát is magával vitte a vetítésre. "A nagy érdeklődés meglepett, a fogadtatás pedig igazán megtisztelt" – mondta Andy Vajna, a Szabadság, Szerelem producere. "A vetítés után sok gratulációt kaptam, ami itt igazán nem magától értetődő. Talán a legjobban mégis annak örültem, amikor Eszterhas kisfia gratulált. Ez jelentheti azt, hogy elértük a célunkat, amellett, hogy felhívtuk a figyelmet erre a különleges magyar történetre, sikerült ezt úgy elmondanunk, hogy a fiatalok is értsék és átérezzék."

A Golden Globe-díj jelöltek névsorát a külföldi kritikusok szövetsége 92 tagjának szavazati alapján december 14-én, hajnali ötkor jelentik be. A 2007-es győztes film címét pedig január 15-én tudhatjuk meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nowayout #17
    Jóban-rosszban színvonalú színészi játék (legalábbis a werkfilm alapján).
  • Proview #16
    Most volt a tv2-n a werkfilm.
    Szerintem jó film lesz!
  • lekvároshurka #15
    Kandeláber temég nálam is nagyobb kötekedö fasz vagy(nemsemmi) nem akarom megmondani senkinek, vedd ugy ez az én magán!!! véleményem volt tod demokrácia van és ez összefügg erösen a történettel ( ugye érted mire célzok? )ne duzzogj nem vajnát akarom gazdagitani de félig meddig mégis Magyar alkotás.rolika de gonosz vagy nemis értem mire célzol....
  • rolika #14
    nocsak, az ott dobó "majdnem-én-lettem-a-trója-főszereplője" kata?
    vajon milyen kvalitások alapján került a filmbe?
  • kandeláber #13
    Ne akard már megmondani, hogy mi kötelező "minden Magyar embernek". Ha Te tömni akarod Andy Vajna zsebét, csak rajta, a mártíroknak ettől nem lesz jobb. A téma miatt miért ne lehetne rossz? Mindent el lehet rontani. (Bár a fentiek alapján remélhetőleg ez jól sikerült.)
  • Proview #12
    Biztos megtanították hozzáértők a színészeknek, hogy hogyan bánjanak a fegyverrel; nem csak úgy, hogy "nesze lőjél" Ha meg használják; akkor meg biztos úgy csinálják , ahogy tanították. Most meg így kényelmes fogni
  • Broafka #11
    de ezen a képen legalább jól fogja a csóka (biztonságosan)
  • Szalámi #10
    Lévén az STG később volt miont a Ppsh, nem arról vették. A szekrénytáras Ppsh tárja sokkal vékonyabb.
  • 0Speed0 #9
    A Call of Duty-ba a dobtárat fogja derék katonánk akivel, aprítjuk a bográcsfejű fricceket
    Ja és létezett "rendes" 30 töltényes tárral is...ezeket a német MP44 ésekről tették át ruszkik
  • peetig #8
    PPSh-41. Tervezte Georgii Shpagin, 1945-ig több mint 5 millió darab készült a SzU-ban. A fegyvernek nem kell semmi fogantyú, mert a vállhoz szorítva a tár előtt kell fogni. 35 vagy 70 golyó befogadására alkalmas dobtárral felszerelhető. Súlya tárral együtt 5,4 kg.