Szekeres Viktor

Fény derült a Bermuda-háromszög rejtélyére?

Persze csak a tévéképernyőkön és a boltokban, hiszen a DVD-n idehaza nemrég megjelent minisorozatot a TV2 is bemutatja csütörtökönként, 3 héten át.

A SciFi Channel amellett, hogy olyan sorozatokkal kényezteti el a nézőit, mint a 10. évadával befejeződő Csillagkapu, a jövőre a 4. évadába lépő Csillagkapu: Atlantisz és az októberben az USA-ban a 3. évadát megkezdő Csillagközi romboló, mindig is próbálkozott saját gyártású filmeket és minisorozatokat gyártani. A filmek jó része természetesen a nullaköltségvetésű "B", vagyis inkább a trash kategóriába sorolható be, de nagy részük nem is veszi magát komolyan, így olyan alkotások rajzanak elő a SciFi-istállóból, melyek jó része kedd esti szupermoziként végzi a Tv2-n vagy az RTL Klubon. Hol Nagylábról, hol egy Mammutról forgatnak filmet, de legújabb próbálkozásuk címe Kraken lesz, amiben egy csápos rém fogja az arra érdemeseket terrorizálni.

A minisorozatok a filmekkel ellentétben viszont már igényesebbek, ámbár az ismert színészek ellenére is alacsony költségvetésűek és ez leginkább a speciális effektek minőségén látszik meg. Évente 1-2 mini kerül ki az istállóból, tavaly például a Földtenger legendájára emlékezhetünk (Ursula K. Le Guintől), amit már leadtak itthon - idén, vagyis 2005-ben pedig a Bermuda-háromszög rejtélye című scifivel próbált durrantani a csatorna. A The Triangle eredeti címre hallgató történethez meg is szereztek jó pár ismerős arcot, kevésbé foglalkoztatott, olcsón megkapható színészt (Catherine Bell, Eric Stoltz, Sam Neill és Lou Diamond Phillips) és a többek között Stephen King-minisorozatok forgatásán edződött rendezőt és belevágtak a jól ismert legenda felderítésébe, újraértelmezésébe.

Klikk ide!

A Bermuda-háromszög rejtélye nagyon régóta tartja izgalomban a világot. Számtalan hajó és repülőgép tűnt el nyom nélkül a Miami, Bermuda és Puerto Rico által határolt háromszögben. A napjainkban játszódó történet hősei egyszer és mindenkorra utána akarnak járni a legendának. A történet a klasszikus alapokra építkezik, ismét egy eltűnésről van szó: egy hajó felrobban és elsüllyed, mit ad isten, éppen a Bermuda-háromszög közelében.

Az eset egy újságírónak is szöget üt a fejébe, ráadásul egy milliárdos üzletember is úgy dönt, hogy az nem járja, hogy folyton csak eltünedeznek a hajói és ezért felfogad egy szakértőkből álló csapatot, akiknek minden anyagi forrást biztosít, hogy utánajárjanak a rejtélynek. A közhelyesnek számító sztorit egy repülőgép eltűnése bolygatja fel, amely hatására események furcsa láncolata indul meg és közben az is kiderül, hogy az amerikai kormány is érdeklődik a történések iránt.

Ha át tudunk lépni a tipikus B-filmes alapokra építkező történet butaságán, akkor egy igazán élvezetes filmet nézhetünk három héten át reklámokkal vegyítve. Ha utóbbiakra allergiásak vagyunk, akkor egy DVD-kölcsönző vagy egy DVD-bolt enyhítheti a kíváncsiságunkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fenjoy #8
    Végtelen Határok teljes sorozatot, meg az Alkony Zonát kéne leadniuk. Tudom Cool n megy a VH, de nem a teljes sajnos...
  • mucsácsó #7
    Mostanság a TV2 és az RTL nagyon jól teszi, hogy ennyi jó sorozatot adnak le... ez már csoda kb :D
  • Balumann #6
    Jó film. Bár jobban örülnék ha konkrét magyarázat lenne nem csak egy elmélet :) De ennek ellenére tényleg nagyon jó film. Az első 2 részt láttam, a 3.-at akkor megnézem tv-be.
  • Hoz_Hun #5
    Az első része tök izgalmas. A másik kettő... bealudtam rajta.
  • pbanfa #4
    Én már sok filmet láttam, ami a Bermuda háromszög rejtélyét hivatott volt feltárni, de ilyen megközelítésre mint ennél a filmnél nem számítottam. Nekem nagyon tetszett!
  • winnie #3
    miért?
  • RaveAir #2
    Jól beszélsz!
  • Teppik Amon #1
    Firefly-t a népnek!