Ötvös Tibor

Rambo negyedszer is visszatér

Sylvester Stallone a Rocky mellett másik klasszikus karakterét, a vietnámi veterán Rambo figuráját is újból előveszi. A színész egy interjúban kicsit bővebb felvilágosítást adott a Rambo IV-ről.

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a '80-as években nem létezhetett akciófilm Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone nélkül. Mára azonban mindkettejük neve alaposan megkopott. Az osztrák tölgy klasszikus szerepével, a Terminatorral fuccsolt be, Sly pedig a videótékák polcairól szemléli az új generációt. Ám most úgy tűnik, Stallone egy utolsó nagy rohamra indul a nézők kegyeiért.

Amint arról mi is rendszeresen beszámoltunk, a Rocky sorozat immáron hatodik része készen van, már csak apró utómunkálatokra van szükség. Így Sly teljes erővel belevetheti magát a Rambo IV előkészületeibe. ám ez nem megy olyan könnyen, mint azt gondolta.

"Tudja, ez nagyon nehéz" - nyilatkozta az egykori világsztár. "A harmadik rész óta hatalmasat változott a politika. Kivel harcoljunk, a finnekkel? Nincs értelme. Netán a hollandokkal? Nem néznének ki jól a fapapucsaikban. Végül felhívtam a Soldier of Fortune magazint és megkérdeztem: jelenleg hol van a legnagyobb embertelenség a világon? A válasz Burma volt."

A forgatókönyv első vázlatát Stallone és a Veszett vad írója, Art Monterastelli jegyzik. Rambo ismét visszavonultan él Bangkokban, ahol kiselejtezett hajókat és tankokat sajtol hulladékvassá. Mikor egy csapat önkéntes - akik ellátmányt visznek Burmába - eltűnik, egyik hozzátartozójuk könyörög az egykori katonának, hogy hozza vissza őket. Rambo természetesen nem mondhat nemet.

A film egyelőre nem rendelkezik hivatalos címmel vagy forgalmazóval. A forgatást idén októberben kezdik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #37

    - Who do you think this man is? God?
    - No. God would have mercy. He won't.

    - Hát ki az-az ember? Egy isten?
    - Nem, mert isten könyörületes.

    Szintén kedvenc beszólások Top 10-be van :))
  • azirafael #36
    RAMBO rosszabb mint Isten mert Isten megbocsát, de RAMBO nem!

    (kedvenc mondatom a rambo 3-ból)
  • Helcat #35
    Észak-Korea nem is rossz ötlet. Viszonylag kiaknázatlan terület akciófilmileg (nekem most csak az egyik James Bond film ugrik be onnan, bár az is igaz, hogy nem vagyok túl nagy rajongója a műfajnak). Legalább szóban rúgdoshatnák őket egy kicsit, ha minden más szempontból érinthetetlenek.
    Az meg hogy propagandajellegű lenne, csak követné a sorozat hagyományait. Nem utolsó sorban ezért is lett ekkora siker, és ezért látta el a annyi munkával a videómásolásra specializálódott "magánvállalkozókat" annak idején kis hazánkban is ("...ezt nézd meg bazz, ebben halomra ölik a ruszkikat!").
    De még igy sem látok semmit, ami miatt a Rambo 4 kilógna a tömegből.
  • Tom aHawk #34
    Én sajnálom szegény Stallone-t mert a régi filmjei jók voltak, de ez a Rambo 4 szerintem nagyot fog „bukni”. Inkább csinálná meg a Specialista 2-t vagy valami olyan filmet ahol nem azt kell mutogatnia, hogy aztán ő mekkora nagy izzom agy és hogy mennyi embert tud lekaszálni egymaga egy bicskával… (bár persze ez régen nagyon bejött mindenkinek, még nekem is).
  • Morden23 #33
    Az, hogy pont Burmába megy, az teljesen logikus.

    A mostani politikai helyzet(ek) miatt hova máshova vinnéd? Oroszokat már nem lehet csak úgy mészárolni, mert azóta kitört a barátság. Vietnámba nem mehet, abból már az amerikai közvéleménynek is tele van a töke. Kínába szintén igen kellemetlen lenne, hiszen nem szeretnék bírálni a fennálló kínai rezsimet. Arabokhoz meg végképp nem kéne menni, mert egyrészt, olyan propagandaszaga lenne, hogy New Yorktól Moszkváig bűzlene, másrészt még ócska és prosztó is lenne. Fidel-ékkel, valamint Észak-Koreával is ez a helyzet.

    Maradnak Burmánál. Azon a környéken tényleg a mai napig van kalózkodás, és elég érdekes dolgokat lehet találni. Ellenben tuti, hogy nem lőnek vissza, és nem is hangoskodnak elégedetlenségükben.
  • Mister #32
    naja, én csak az anyagi részre mondtam.
    bár még egész tűrhető volt a T3 a mostani atomgagyi filmekhez képest. :)
  • Jacek #31
    Nezd a jo oldalat a jarokeretre siman folrak egy M60-ast es osszt vele kozben a masik kezevel granatot dobal:P
  • pauly #30
    Na ja,számomra nincs is 3. része :)
  • bertino #29
    Tango és Cash
    "Rambo ??? Az egy buzi"
  • Helcat #28
    No igen, ebben valszeg igazad van, csakhogy a T3 nem ezekért "bukott". Önmagában egy közepes akció sci-fi, pont jó valmelyik kertévé esti műsorsávjába.
    Csakhogy ott volt elötte a T1 és a T2 legendája, amit nemhogy fokozni, de még utólérni sem sikerült. Valójában nagy alatta volt mindkét elődjének, és ez nem bocsánatos bűn. Ugyanaz a baja, mint a mai filmek többségének: lélektelen iparosmunka.

    Ami meg a cikket illeti: szvsz eszméletlen bukás egy ilyen ötlet. Először is Sly öregedett közel negyed századot az első film óta, hogyan adják el izomagyú gyilkológépként? Feljavítják számítógéppel?
    Aztán ott van a korábbi részek sikerének oka. Hol vagyunk már attól az időtől, amikor szenzáció volt, hogy a főhős egy szál késsel lenyom egy hadosztályt? Rambo Burmába megy és kiírt egy csomó kalózt meg terroristát? Király, ez pont olyan lesz, mint amik pl. "Halálos kommandó 5" címmel futnak a tévében, naponta kb. tíz ilyet talál az arra fogékony tévénéző.
    Stallone nagy kétségbe lehet esve...