Ötvös Tibor

Megkezdődött A holtak napja forgatása

Újabb horror-remake van készülőben. Ezúttal az 1985-ös A holtak napja kapja meg saját kis feldolgozását, vagyis újabb Romero-klasszikus kerül a mozikba.

George A. Romero a horror-műfaj egyik legnagyobb alakja. Klasszikus zombi-trilógiájával örökre beírta nevét Hollywood történelemkönyvébe.

A sorozat 1968-ban kezdődött Az élőhalottak éjszakájával, majd 10 évvel később követte a Holtak hajnala, '85-ben pedig A holtak napja zárta a sort. Először 2004-ben nyúltak hozzá a sorozathoz. Akkor a bevásárlóközpontba menekült emberek harcát mutatta be az új Holtak hajnala.

Azóta Romero elkészítette A holtak földje című újabb részt, ám most ismét visszanyúlnak az eredeti trilógiához. A producerek ugyanis XXI. századi köntösbe bújtatják A holtak napját és jövőre mozikba is küldik.


Kifordultam magamból

A remake főszerepében a Holtak hajnala feldolgozásában is szereplő Ving Rhames lesz látható. Őszintén szólva ugyanazt a karaktert fogja alakítani, akit akkor. Társa Mira Sorvino lesz, akit legutóbb a nálunk csak DVD-n megjelent Vágott verzióban szerepelt. A forgatást a napokban kezdték meg Bulgáriában, onnan pedig Romániába mennek majd tovább.

Az élőholtak eluralkodtak a Földön, ahol csak egy maroknyi ember él. Ez a tudósokból és katonákból álló csapat egy elhagyatott rakétakilövő állomáson barikádozta el magát, ahol a vezető tudós groteszk kísérleteket végez azzal a céllal, hogy kontrollálni tudja a kiéhezve portyázó zombikat. A feszültség elviselhetetlenné válik, különösen, mikor az önjelölt, pszichésen zavart katonai vezető rájön, néhány emberét felhasználták a zombi kísérletekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • schakaal #12
    Hja Gyuri12, ajánlom figyelmedbe, és minden újabb horrorfan figyelmébe a Hypocrisy zenekar Killing Art című klipjét:)
  • Ecology #11
    Jaj csak most vettem észre,hogy készűl a folytatás! Akkor nem szóltam!
  • Ecology #10
    Én azért akkor sem haragudnék meg ha esetleg folytatnák a Resident Evil-t mert ugye a sztorinak nem volt vége a második résznél.
  • gyuri12 #9
    tudom:D de még mindig jobb mint néhány mai film...Kedves Anubys...
  • Anubys #8
    Mondjuk azért, mert olyan filmből van, ami több, mint dupla annyi idős, mint te, kedves gyuritizenkettő... ;)
  • gyuri12 #7
    ez a kép elég gyagyi!mondjuk jól megvan csinálva...:D
  • startmenu #6
    Régen volt már jó zombulás. Pedig jöhet(ne) ezerrel.
  • vg #5
    Pont pár napja néztem meg az eredetit, szerintem iszonyat béna volt... najó, a végen amikor szétszedik a katonákat a zomik az jó volt! Viszont ez a "agyat adok a zombinak, és attól okos lesz" történet nagyon béna!!!!!
  • Anubys #4
    "Először 2004-ben nyúltak hozzá a sorozathoz."

    Nem is, hanem 14 évvel korábban a Night of the Living Dead Remake-kel...
  • schakaal #3
    Hát igazából a thrillerhez semmi köze, a Day Of The Dead normál horror volt. Bár Hollywoodból kinézem hogy valami softhorrort csinálnak belőle hogy a tizenkét évesek is megnézhessék, mert hát fő a profit... Ezért félek minden ilyesfajta remaketől.