Ötvös Tibor

Nem túl rózsás Superman nyitánya

A Superman visszatér - a rengeteg reklám és sok milliós marketinghadjárat ellenére - a várakozások alatt nyitott. 21 milliós kezdése csupán minden idők nyolcadik legjobb szerdai nyitánya. A trónon továbbra is a Pókember 2 ül 40 millióval.

Reklám ide, pletykahadjárat oda, a legújabb képregényfilm, a Superman visszatér kezdése enyhe csalódásra adhat okot. A Warner Bros fejesei mindössze 21 millió dolláros kezdést könyvelhetnek el, mely nem túl jó eredmény a világ egyik leghíresebb szuperhősétől.

Ez az összeg mindössze minden idők nyolcadik legjobb szerdai kezdését jelenti, a csúcsot pedig továbbra is egy másik képregényhős, Pókember második filmje tartja 40 millióval. A 260 millióból legyártott legújabb Superman filmet 3915 moziban tűzték műsorra, melyekből alig 5368 dolláros átlagot produkált. Mindenesetre az jó jel, hogy a kritikusok imádják a filmet, rengeteg helyen maximális (!) pontszámmal és százalékkal jutalmazták Bryan Singer Acélemberét.

A hétvégén minden eldől, hiszen anno a King Kong sem kezdett valami fényesen, mégis világsiker lett. Vasárnap este jelentkezünk a szokásos amerikai box-office adatokkal, majd hétfőn a pesti multik bevételeit vesszük górcső alá. Addig is jó mozizást!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mentoloshurkaka #32
  Húúú de nagy Gentleman valaki!
 • winnie #31
  minden film visszahozza a gyártási költségeit. a superman mozis bevétele 4-600 millió lesz, a dvd-s is majdnem ennyi, szóval ezzel nem lesz gond.

  viszont most már biztos a bukás, mert többet vártak a filmtől. az egyébként földhözragadt gondolkodás, hogy gyártási költségek visszahozása - nem ez a lényeg. a profit és a minél több és gyorsabb profit.
 • winnie #30
  te vetted magadra. szerintem ez sem véletlen.

  a hiányos micimackós műveltséget és a reflexszerű *uzizást is betudom ennek. és elnézem nagyvonalúan.
 • fawcet #29
  Nem lehet hogy úgy mint a gyűrűk uránál mindjárt 3 részt forgattak le ebből a költségből?
 • Mentoloshurkaka #28
  Még aztse felejtsük el, hogy 260 millió dollárból készült a film. Ekkora összeg esetében már azis csoda ha vissza tudja hozni a gyártási költségeket
 • [email protected] #27
  "mellesleg humor, hogy ami szerinted debil, az nem lehet siker"

  Lehet siker debilség is, ha eleve az emberek azt várják tőle, akkor gáz, ha valami halál komolyan vett cucc debil :)

  Amúgy nemtudom...superman így ok, hogy régen befigyelt a népnek, de az X-men után, ahol nálánál ezerszer összetettebb a legutolsó takarító néni is, nem nagyon vártam volna mindent elsöprő sikert.
 • Mentoloshurkaka #26
  Az, nagyon meleg lehet
 • Su0my #25
  hehe elég langyin kezdődik ez a hozzászólás PFUJ!
 • noss #24
  viszik majd mint a cukrot!
 • kandeláber #23
  A képregényfilmeket általában amerikában jobban szeretik, mint azon kívül, ami nem túl jó előjel.