Ötvös Tibor

A Bloodrayne a hazai mozik műsorán

Bár a Bloodrayne irtózatos nagyot bukott és a világon szinte mindenhol kapni már DVD-n, a hazai mozikban július 26-tól műsorra tűzik. Ez Uwe Boll első filmje, mely itthon eljut a vásznakig, hiszen eddigi "munkái", a Holtak háza és az Egyedül a sötétben egyből DVD-n jelentek meg.

Manapság szinte sikk lett a mindenki által ismert Uwe Boll munkásságát szidni. Persze ez nem véletlen, hiszen a német "direktornak" a játékostársadalom hatalmas haragjával kell nap mint nap szembenéznie - enyhén szólva - félresikerült filmjei miatt.

A House of the Dead és Alone in the Dark című klasszikusokból készített filmjei ugyanis irtózatos nagyot buktak. Persze a rendező nem áll le és tovább ontja magából a világsikerű játékok filmadaptációit. Jelenleg a Dungeon Siege, Far Cry és a Postal jogai is Boll úr birtokában vannak (a Hitman szerencsére kikerült "halállistájáról").

A hétvégén döbbenetes lépésre szánta el magát egy hazai forgalmazó. Bár a hazájában januárban bemutatott Bloodrayne ismételten óriásit bukott és a világon szinte mindenhol csak DVD-n jelent meg, mi július 26-tól mégis jegyet válthatunk a filmre.

Uwe Boll üzenetet is küldött az őket kritizálóknak. "Szerintem filmről filmre javul teljesítményem, hiszen az Egyedül a sötétben jobb volt, mint a Holtak háza. A Bloodrayne pedig mindkettőt felülmúlta. Főleg olyan emberek szidják a munkáimat, akik nem is látták azokat, a normális emberek, akik moziba járnak és tévét néznek, nem így gondolkodnak alkotásaimról."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #34
    vagy pedig csak más az ízlése, nem? annyira nem lehet senki sem csőlátású, hogy nem tudja elképzelni, hogy a kedvence másnak nem jön be - és azonnal lehülyézi a másikat. (szedj elő az általad utált filmet és gondolkozz el, hogy hány ember tart téged hülyének, mert az ő kedvencüket tartod sz*rnak)
  • Saccard #33
    Nos azthiszem aki képes ezt írni a mátrixra:"a matrix-ban volt néhány igen látványos jelenet,de ha magát a filmet nézem akkor elég gyenge..." Az vagy nem értette a filmet, vagy hülye.
  • pauly #32
    Hát én a matrixot nem hasonlítanám az általad felsorolt filmekhez...szvsz a matrix-ban volt néhány igen látványos jelenet,de ha magát a filmet nézem akkor elég gyenge...
    de a többivel egyetértek,csak sajnos ilyen filmeket már nem csinálnak :( ja és én még azért megemlíteném még pl az indiana jones-t,meg a vissza a jövőbe-t is,mert azok is legalább olyan jók...
  • Picivizipaci #31
    OLDBOY a legkirályabb film az elmúlt időkben.
  • quack #30
    bizony, voltak azért nagyon jó filmek 99 után is
    Donnie Darko, Memento, Batman Begins, Downfall, Kiss Kiss Bang Bang, vagy még 99-ben a Fight Club, stb..
  • Morden23 #29
    A Vampire: Bloodlines azon kevés játékok között van nálam számon tartva, amit megvettem eredetiben, és nem is egyszer végigjátszottam. Nálam ez elég méretes szó, mert hasonlót a Deus Ex-ről, és a Zork: Nemesis-ről tudok elmondani (és még egy-kettőről talán).

    Lehet kurvajól kinéző egy játék, ha semmi értelme az egésznek. Igen, a Bloodrayne csilivili volt, meg minden, és nagyon faszányosan lehetett végtagokat kaszálni, de azért ez 10-15 perc után igen unalmassá válik.
    Á la Half Life 2. Ha már agyondolgozták magukat, és megcsináltak egy jól kinéző (tényleg szép) játékot, nagyon jó képi világot stb., akkor vehették volna a fáradtságot, és az egy mondatos storyline helyett akár egy bekezdésnyit is lehetett volna írni...
  • Morden23 #28
    Azért pont a Bloodrayne nem feltétlenül a formabontó, kommerszromboló alkotás:)

    Arról nem is beszélve, hogy attól, mert kommersz, még nem szar egy film, pont úgy, ahogy attól sem lesz jó, hogy "formabontó".
    Mondjuk a felsorolt filmekből a Kontroll még nem is volt olyan rossz, a Mátrixot pedig egyszer meg lehetett nézni (a 2ről és a 3ról ez már kevésbé elmondható).
  • winnie #27
    Az utolsó értelmes film amitt láttam az 1999-ben a Mátrix első része volt, azóta csak egy-két jobb alkotással találkoztam ami 1-2 óra erejéig lekötött.De utána nagyon felejthető volt(King Kong,X-men3,Mission Impossible3,Charlie Angyalai1,Kontroll)

    az, hogy csak a csontkommersz cuccokat nézed meg a mozikban és keseregsz, hogy nem találtál neked való filmet - az csak a kommerszfilmek és sajátmagad kritikája. megannyi értékes film volt, csak azok biztos kevésbé popcornmozik. nyitni kell a horizontot, hiszen a kommerszben benne van, hogy a tömegnek szól.
  • winnie #26
    a világ több országában is bemutatták., egyszer az a baj, hogy nem jön be, amit másol sem mutatnak be, másszor meg, hogy bejön?:) lol, vagy mi.
  • winnie #25
    szerintem is bukni fog és hiszem, hogy ez egyszeri alkalom - egyszerűen megpóbálkoznak a negatv kampány szelén vitorlázni.

    a holtak háza két hétig top10-es dvd volt, végülis idehaza:)

    a kalózok2-re kíváncsi leszek, de itthon szerintem megközelítőleg sem lesz akkora siker, mint majd usa-ban.