Ötvös Tibor

Ben Kingsley Einstein szerepében

Hamarosan megkezdődik egy eddig még cím nélküli film forgatása, melyben Albert Einstein és Paul Robeson lincselés elleni mozgalma lesz a központi téma. A főszerepekben Danny Glover és Sir Ben Kingsley láthatók majd.

Albert Einstein nevéről mindenkinek a fizika és az ott végzett fantasztikus kutatások ugranak be. Azt azonban kevesen tudják, hogy a zseniális tudós elég nagy lázadónak számított.

Kezdetnek ott volt rögtön a tény, hogy 1896-ban lemondott német állampolgárságáról, mert nem tetszett neki hazájának katonai tevékenysége. 1983-ban pedig napvilágra került a tény, miszerint az FBI is rendszeres megfigyelés alatt tartotta őt. Lehallgatták telefonjait, átkutatták a szemetét és elolvasták a leveleit.


Ami tetteinek tükrében nem is meglepő. 1925-ben Gandhi társaságában tiltakozik a kötelező katonai szolgálat ellen, '47-ben pedig az afro-amerikai énekes, Paul Robeson mellett tiltakozik a lincselések ellen Harry Truman elnöknél.

Az egyelőre cím nélküli film ez utóbbi mozgalmat tolja az előtérbe. Robeson Danny Glover, míg Einstein Sir Ben Kingsley alakításában kerül majd a nézők elé. A forgatást év végén kezdik meg Dél-Afrikában. A direktori szék egyelőre még betöltetlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Librarian #3
    tény, hogy nem hasonlít rá, de ezt a sminkesek megoldják, másrészt Sir Ben Kingsley igazán király színész!
  • Ma2ska #2
    Ja, egy cseppet sem hasonlit rá.
  • Darth Sith #1
    hát sok mindenkire osztottam volna a szerepet, csak nem a kopasz Sir Ben Kingsley-re.