SG.hu

Nancy ül a fűben - újabb sorozat az HBO-n

A Nancy ül a fűben című új vígjáték sorozat június 6-án debütál az HBO műsorán. A sorozat egy amerikai kisvárosban élő anyukáról szól, aki marihuána-eladással keresi kenyerét.

A Golden Globe- és Emmy-díjas Mary Louise Parker (Angyalok Amerikában), Elizabeth Perkins és Kevin Nealon főszereplésével, a kaliforniai Agrestic fiktív városka tökéletesen nyírt pázsitja és fényes bejárati ajtajai mögött rejlő apró titkait tárja fel. Mary Louise Parker alakítja Nancyt, a külvárosi anyukát, aki férje hirtelen halála után fű (marihuána) eladásából próbálja fenntartani családját.

Mivel Nancy egyedül neveli két fiát, a nyolcéves Shane-t (Alex Gould) és a tizenöt éves Silast (Hunter Parrish), ezért mindenképp egy otthonról is végezhető munkára van szüksége. Így esik választása a szerinte legjövedelmezőbb üzletágra, a marihuána-eladásra. Abban a reményben vág bele az üzletbe, hogy ezzel talán újra szorosabbra fűzheti a családi szálakat, ám éppen ez az üzlet szakítja szét azokat.


Mary-Louise Parker és a Vészhelyzetből ismerős Julianna Margulies

Mary-Louise Parker úgy véli, hogy mindenkit vonz egy olyan társadalom története, amely bizonyos mértékig utópikusnak tűnik, elrugaszkodik a valóságtól. "Senki és semmi sem tökéletes: még Nancy, a külvárosi anyuka sem, hiszen kiderül róla, hogy drogdíler. Ha belelátnánk abba, ami minden családban a zárt ajtók mögött folyik, akkor bizony rájönnénk, hogy mindenkinek vannak sötét titkai."

"Manapság a marihuána egyre kedveltebb vitatéma Közép-Európában. Sajnos az utóbbi időben a marihuána-kérdés központi probléma lett ebben a régióban is, úgy, mint a világ többi részén. A Nancy ül a fűben egy rendkívül mulatságos sorozat, mivel a valóságon alapszik és saját álszenteskedésünknek állít görbe tükröt. A sorozat szórakoztató jellege másodsorban azon alapul, hogy a karakterek beismerik saját ténykedéseik különösségét" - mondta Jim Helfgott, az HBO Közép-Európa Sales és Marketing Igazgatója.

A Lions Gate Television és a Titled Productions által készített Nancy ül a fűben producere az Emmy-díjas Jenji Kohan, a nagysikerű Szex és New York című sorozat megálmodója. "Rengeteg dolog van, amiről az emberek nem szívesen beszélnek; mi pedig nem teszünk mást, mint szemtől-szembe megkérdezzük tőlük: miért nem?! Megpróbálhatunk úgy tenni, mintha ezek a dolgok nem léteznének, vagy bűn lenne róluk beszélni, de mi értelme? Hiszen ezek a bizonyos "tabu" dolgok immár mindennapi életünk részeseivé váltak, és többségük nagyon is érdekes" - nyilatkozta Jenji Kohan író-rendező-producer saját sorozatáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ropi21 #1
    fűűűűha...
    első részt láttam, valahogy nem maradt bennem sok motiválás a folytatásra...
    hír róla még itt meg itt is :)

    és kép is hogy ne maradjon le :)