Ötvös Tibor

Manga-díjat alapítottak Japánban

Japánban hamarosan megalapítják a Nemzetközi Manga-díjat. A hírek szerint a szigetország ezen a stíluson keresztül szeretné népszerűsíteni kultúráját a világon.

Japán eme népszerűséget a jelenleginél jobban szándékozik kihasználni és Aso Taro, a japán külügyminiszter bejelentése szerint megalapítják a Nemzetközi Manga-díjat. "Japán a kultúra új formái - a manga képregény és rajzfilm, a popzene, a divat - révén tovább növelheti nemzetközi hírnevét" - nyilatkozta Taro.

A hírek szerint Japán a filmeket felhasználva akarja népszerűsíteni saját kultúráját. "A díj hatására rengeteg külföldi egyetemista érkezik majd gyönyörű országunkba - legalábbis reméljük" - tette hozzá a külügyminiszter.

A hazai rajongóknak jó hír, hogy hamarosan idehaza is megjelenik a nemrégiben egyetlen pesti moziban vetített klasszikus, az Akira.

A forgalmazó, az Odeon a Millenáris Teátrumban található Jövő Házában rendezett Sakura Party-n mutatja be a nyílvánosságnak a DVD-t és itt lehet először megvásárolni. A rendezvény most vasárnap 11 órakkor veszi kezdetét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bugger #1
    10-től nyitva a kapu, 11-től már programok lesznek...

    http://www.animetarsasag.hu/BASE/NUk8uxuIppcWGd6N58aaLAJsy/Template/Program/2006Tavasz/animecon