Ötvös Tibor

A 4 kapta a Titanic Filmfesztivál fődíját

Kiosztották az idén 13. alkalommal megrendezésre került Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Idén a 4 című, Ilja Krzsnovszkij rendezésében készült film kapta a Hullámtörők elnevezésű 8000 eurós fődíjat.

A díjért és a vele együtt járó 8000 euróért összesen kilenc film versenyzett. A nyertes végül Ilja Krzsnovszkij orosz rendezõ filmje, a 4 lett, mely az Adam és Paul, Az árulás, A bosszú asszonya, az Elátkozott város III. - A halál angyala, a Fejtestvérek, a Páva, a Te meg én és minden ismerõsünk és A vassziget elõl halászta el a kitüntetést. A Hullámtörők-díja Görömbei Luca iparmûvész munkája.

Mint minden évben, úgy idén is volt közönségszavazás a Filmfesztiválon. A szakma, a sajtó és a nagyközönség osztályozhatta a vetített filmeket. A beérkezett osztályzatok alapján a fesztivál közönségdíját Miranda July Te meg én és minden ismerõsünk címû alkotása kapta.

Közvetlenül mögötte végzett a nyitófilmként vetített, Tommy Lee Jones rendezésében készült Melquiades Estrada három temetése. A dobogó legalsó fokát Lexi Alexander Huligánok című alkotása foglalja el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!