Ötvös Tibor

Hazánkban is robbantott a Jégkorszak 2

Szomorú aktualitását adja a hazai mozik legnézettebb filmje, a Jégkorszak 2 - Az olvadás címe. Idehaza ugyanis katasztrófaállapotot hirdettek, miközben Sid és barátai a budapesti mozikban bankot robbantottak.

A világpremier keretein belül hazánk mozivásznaira az amerikai bemutatóval egyidőben megérkezett a hazájában azonnali kasszasikerré avanzsáló Jégkorszak 2 - Az olvadás. Sid és barátai iszonyatos, több mint 80 ezres nézőszámmal és 79 millió forintos nyitása az utóbbi évek egyik legjobbja! Mivel már olvasható kritika a filmről, így a történetet nem elemezgetném. Mindenesetre az biztos, hogy 3-4 éven belül jön a harmadik rész.


Bizony, sikeresek vagyunk, barátom

A második helyre csúszott vissza - de még így is remekül szerepel - az Egy gésa emlékiratai. Rob Marshall filmje eddig több mint 35 millió forintot szedett össze. Őt a szintén nagy sikernek örvendő Spike Lee-film, A belső ember követi 6200 nézővel. Negyedik helyen kezdett Al Pacino és Matthew McConaughey közös filmje, A pénz beszél.


A nagy páros alkotása világszerte érdektelenségbe fulladt

Súlyos balesetét követően az exfutballsztár, Brandon Lang a sportfogadások nagyhatalmának, Walter Abramsnek pártfogoltja lesz, egyúttal villámgyorsan a nagypénzes világ aranyifjúja, aki mindig ráérez, ki nyeri a meccset. Ám a milliókról szóló, szélhámos a szélhámossal szembeni halálos játékban saját mentorával kell végül megküzdenie.

A hazájában nagyott bukott film idehaza sem számíthat sok jóra. 4,8 millió forinttal kezdett, ami nem túl rózsás egy ekkora sztárokkal teletűzdelt filmnek. Őt Ang Lee Oscar-díjas drámája, a Túl a barátságon követi. A meleg cowboyok szerelmi szálát bemutató filmet többnyire művészmozikban mutatták be, így - bár közel 400 nézővel többet vonzott - 200 ezer forinttal kevesebbet jövedelmezett, mint Al Pacino filmje.


Olyan melegem van

A Wyoming és Texas prérijein játszódó romantikus történet főszereplője egy farmer és egy cowboy, akik első találkozásuk során egymásba szeretnek. Később mindketten családot alapítanak ugyan, de érzelmeik továbbra sem változnak.

Hatodik a hazánkban meglepően gyengén muzsikáló Motel, hetedik pedig a szintén gyengén teljesítő rém gyenge vígjáték, a Csajozós film. A Fegyvernepper nem nyerte el a magyar nézők tetszését és két helyet zuhanva a nyolcadik helyen áll. Kilencedik a Gagyi mami 2, tizedik pedig Heath Ledger hetero filmje, a Casanova.


Steve Martin lesz az új Pókember?

A héten ismét lesznek érdekes bemutatók. A legnagyobb - anyagi - sikerre Steve Martin feldolgozása, A rózsaszín párduc számíthat, melyben Kevin Kline, Jean Reno és Beyoncé is szerepet kapott. A kritikai siker azonban az Oscar-díjas Transamerica című drámának jár majd. Az Elemi ösztön folytatásának előjelei nem túl biztatóak, hiszen a külföldi sajtó alaposan lehúzta a filmet. Kritikánkat hamarosan olvashatjátok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!