Ötvös Tibor

Elhunyt Richard Fleischer

89 éves korában elhunyt Richard Fleischer, több nagysikerű film rendezője. Olyan mozikkal járult hozzá a filmtörténelemhez, mint a Zöld szója, vagy a Tora! Tora! Tora!.

A hírek szerint a rendezőt szombaton reggel érte utol az elkerülhetetlen végzet a Woodland Hills-i Motion Picture and Television Kórházban. Ezt fia, Mark Fleischer jelentette be, aki elmondta, hogy apja számára mindig is a család volt az első. Szintén pozitív emléket táplál az egykori rendezőről Kalifornia jelenlegi kormányzója, Arnold Schwarzenegger is. "Rendkívül tehetséges ember volt és nagyszerű rendező" - jelentette ki Arnie.

Fleischer igazi filmes családból származott. Apja az a Max Fleischer volt, aki többnyire animációs filmekkel - többek között a Popeye-rajzfilmsorozattal - öregbítette nevét. Ám Richard mégis az élőszereplős filmeket választotta.

Karrierje elején azonban többnyire másodvonalbeli, B-kategóriás műveket forgatott. Ám hamarosan Hollywood felfedezte magának és olyan filmekkel mutatkozott be, mint A vikingek Kirk Douglasszel, vagy a Doktor Dolittle. Ezután nem volt megállás. Sikert sikerre halmozott: Zöld szója, A bostoni fojtogató, Tora! Tora! Tora!.

Karrierje végén belekóstolt a barbár filmekbe is. Ő készítette ugyanis a Conan, a pusztító és a Vörös Szonja című kalandfilmeket. Hollywood egy emberként gyászolja a legendát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!