Ötvös Tibor

Csupó Gábor rendezi az új Disney-filmet

Új fantasy film készül a Disney égisze alatt. Érdekessége, hogy a direktori széket a magyar származású Csupó Gábor foglalja el.

Újabb, fiatalabbaknak szóló film készül Hollywoodban. A Harry Potter-sorozat és a Narnia krónikái világsikere után most egy másik fantasy film kerül a vásznakra. A Bridge to Terabithia Katherine Paterson munkája.

Az idén 74 éves írónő 1977-ben írta meg ifjúsági regényét, melynek jogait most megszerezte az egeres cég. A történet egy kisfiú és egy kislány barátságát mutatja be. A két gyermek egy nap eljut egy varázslatos erdőbe, ahol mesés kalandokban lesz részük.

A forgatást a múlt héten kezdték meg Új-Zélandon. A rendezői széket a magyar származású Csupó Gábor foglalja el. Az ő nevéhez olyan rajzfilmsorozatok fűződnek, mint a Fecsegő tipegők, vagy a Rocket powers. Csupónak ez lesz az első, egész estét betöltő élőszereplős filmje. A fantasy főszerepeiben a Zathura - Az űrfogócskából ismerős Josh Hutcherson és a Charlie és a csokigyárban szereplő Anna Sophia Robb lesznek láthatóak. Feltűnik még a filmben a legkeresettebb mellékszereplővé avanzsáló T-1000-es, Robert Patrick is.

És ha már Új-Zéland, akkor bizony nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a CGI-trükkökért a Peter Jackson alapította Weta Digital lesz a felelős. Aki esetleg nem ismerné a "munkáikat", az sürgősen nézze meg a King Kongot vagy a Gyűrűk ura-trilógiát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jeva #5
    persze,h tud ... innen ment ki eloszor kanadaba, elvette klasky nenit, majd onnan 1el lejjebb es el is valt .. c'est lavie
  • craesh #4
    most ö magyar is vagy csak a neve az meg a szülei voltak... szal tud egyáltalán egy rendes magyar mondatot öszerakni?
  • Inquisitor #3
    Csupó Auszi, nem Jenki ;)
    Amúgy elég sok sorozatot csinált és elég jók is voltak. Bár nem hiszem, hogy a rajzfilrendezpi tehetség elég egy jó fantasy-hez. Lásd a Shrekes pasi esetét a Narnia-val.
  • vg #2
    Ez a film tuti bukás lesz...
  • 5i #1
    Lassan annyi magyar lesz Hollywoodban, mint itt kínai.