Ötvös Tibor

A Da Vinci-kód nyitja a filmfesztivált

A legfrissebb hírek szerint a május 17-én kezdődő 59. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje A Da Vinci-kód lesz. A film hivatalos bemutatója két nappal később, május 19-én lesz.

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holttest mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírásszakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezi fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben - noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket.


Az 59. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, A Da Vinci-kód

A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezte. A főbb szerepekben Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno és Paul Bettany lesznek láthatók.

A Dan Brown regény igazi botránykönyvnek számít. A római katolikus egyház folyamatosan tiltakozott a könyvben lévő utalások ellen és a filmet sem kímélte. Ahol lehetett megnehezítették a készítők dolgát. Cannes-ban kiderül, mire ez a nagy izgalom.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sixi #13
    A film nem csupán film. Alapvetően azoknak a háttérben létező erőknek a nézeteit képviseli, akik a kereszténység ellen küzdenek, akik a kereszténységet akarják lejáratni. Tudjuk kik ők, van a kereszténységnek épp elég ellnesége. Mindig is volt. Ez nem csak a keresztény egyházak ellen irányul csupán, de mind egységes szervezetek (hívők, klerikusok) csak ők képesek egységesen fellépni ellene. A kereszténység misztériumra, hit-re épül. Nos ezt a misztériumrendszert, keresztény hitvilágot támadja alapjaiban és sérti súlyosan a film. Akik ezt a propaganda filmet készítették elérték céljukat máris a laikusoknál, a kereszténység ellenségeinél és a bozonytalanoknál, akik hajlanak feléjük...sajnos.
  • mishaly #12
    osztom véleményed, sajnálom hogy Hanks jáccik benne
    jobb szerettem Forest Gumpnak v Miller századosnak
  • Briony #11
    Szerintem a könyv alapötlete gáz, nem csoda, hogy botrányt kavart! A filmet tüntetőleg meg sem nézem!!!
  • Plutonium #10
    Az egyházról pedig megvan a véleményem, nem fogom elismételni az előttem szólókat. ;)
  • Plutonium #9
    Én Langdont nem Hanksnek képzelném el, de hátha így is jó lesz. A könyvről alkotott véleményeiteket osztom, jó kis könyv. Reméljük a film is jó kis film lesz
  • sweech #8
    már nagyon várom ^^
  • mathe #7
    Na erre én is nagyon kiváncsi vagyok már. Nem tudom mondjuk hogy azt a rengeteg háttéinfót hogy fogják visszadni... Mer a könyvnek majdnem a fele szinte arról szól.
  • Librarian #6
    Heh? Te láttad Tom Hankset rosszul játszani?
    Az egyház dolgain én mindig csak nevetek. Az mondjuk zavar, hogy adómentesek a mocskok...
    Jó a könyv, szerintem is, és ha ilyen szinészek játszanak benne, akkor kizárt, hogy rossz legyen! Legalábbis nagyonnagyon remélem...
  • The Hedgehog #5
    sztem Tom Hanks megoldja... régen láttam már őt rosszul játszani. Akár ráillik a szerep, akár nem.
  • Tiberius B #4
    Kiváncsivá tesz, szeretem Tom Hanks-t, szeretem a könyvet, a kettő együtt viszont tényleg fura.