Ötvös Tibor

Sam Raimi Pratchett Korongvi­lá­gá­ban

Sam Raimi neve többnyire a '80-as évek horrorfilmjeiről vált híressé. A Gonosz halott-trilógiát is készítő horror-mester visszatérése az egyik leghíresebb szuperhős filmre adaptálásával jött el.

A Pókember két része után Raimi már a hálószövő hős harmadik kalandját forgatja. A legfrissebb hírek szerint azonban a szuperhős kalandjainak trilógiává bővítése után igazán kemény fába vágja a fejszéjét.

Filmet készül forgatni Terry Pratchett egyik regényéből. Az író 1948. április 28-án, az angliai Beaconsfieldben született, Terence David John Pratchett néven. Iskolai tanulmányait befejezve 1980-ig különböző lapoknál újságíróként tevékenykedett, majd 1980-87-ig hirdetési csoportvezetőként dolgozott, a Central Electricity Generating Board munkatársaként. 1987-ben úgy döntött, hogy főállású íróként folytatja pályafutását. Nagy-Britanniában az 1996-ban eladott fantasztikus témájú könyvek egy százaléka az ő írása volt, ami rendkívüli teljesítménynek számít egy egyszerű írótól.


Sam Raimi eddig legsikeresebb filmje: Pókember

Pratchett életének fő műve a kereken 30 kötetből álló Korongvilág-sorozat. Raimi azonban nem ezt, hanem a kifejezetten gyerekek számára készült mellékág második regényét, a 2003-ban kiadott The Wee Free Men-t filmesíti meg.

A történet szerint egy 9 éves kislány elmegy egy különös világba, hogy megmentse testvérét a gonosz Boszorkánytól. A lány kalandjaiban segítséget nyújt egy 180 centi magas csirkefogó, akinek kék arca van, skót szoknyát visel, erős skót akcentussal beszél, birkát lop és erősen iszákos. A film forgatókönyvét Pamela Pettler jegyzi, aki legutóbb Tim Burton A halott menyasszony-át írta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Teppik Amon #2
    Bízzuk Uwe mesterre és nem fogunk csalóódni!
  • Remetix #1
    The Wee Free Men is resze a korongvilag sorozatnak, legalabbis a korongvilagon jatszodnak, es feltunnek benne a sorozat tobbi reszebol valo szereplok.
    Amugy nagyon kivancsi vagyok, mennyire fogjak tudni Pratchett humorat visszaadni filmben.