Ötvös Tibor

George A. Romero filmes tervei

George A. Romero az egyik legnagyobb horror-rendező. Legutóbb zombis sorozatának legújabb tagjával, A holtak földjével adott életjelet magáról. Az év talán legjobb horrorja után most újabb filmtervekkel állt elő, méghozzá egyszerre négy mozival.

A holtak földje 2

Romero egyik interjújában elmondta, hogy jövőbeni filmtervei között előkelő helyet foglal el a horrorfilm folytatása. Ezúttal az élőhalottakat Ausztráliában szeretnék feltámasztani. "Simon Baker (A holtak földje főszereplője) szerint ott kellene forgatnunk" - nyilatkozta Romero. "De igen, vannak bizonyos kétségek a folytatással kapcsolatban. A zombitörténetek között többnyire 10 év telt el, legutóbb ez 20 lett. Még soha nem készítettem egymás után játszódó részeket. Attól tartok, hogy nagyon hasonlítana a történet az elődjére, vagyis szinte ismételném önmagam." Romero tagadta azt a híresztelést, miszerint a folytatás egyből videón és dvd-n jelenne meg.


A mester munka közben

Stephen King-filmek

Amint arról már mi is beszámoltunk, Romero filmet forgat az író, Stephen King egyik regényéből, a Rémautó-ból . Ám most kiderült, hogy másik King mű is a látókörébe került. Ez pedig az idehaza Tom Gordon, segíts! címmel megjelent novellás kötet címadó története lesz. "Az, hogy ezekből végül is film készül e, majd az első forgatókönyv-vázlatok alapján dől el" - nyilatkozta a rendező.

Diamond Dead

"Nagyon szeretném elkészíteni a Diamond Dead-et! Az ötletet Andrew Gaty, egy ausztrál producer hozta. Bár én odáig vagyok érte úgy tűnik más nem nagyon értékeli. Imádom ezt a projektet! Egy rock and roll átverésről szól, melynek főszereplői halott zenészek. Addig szeretném elkészíteni, míg tudok járni." Ha Romero ekkora átéléssel beszél egy filmről, az rossz nem lehet!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rolika #6
    a diamond dead tényleg jól hangzik :)
  • sokadikgab #5
    koszi szepen,

    a Dawn of the Dead-et lattam, ez is tetszett. Ezek szerint a tobbit is be kell szereznem!
  • Anubys #4
    Night of the Livind Dead (ebből készült egy remake, amit itthon "Az élőholtak éjszakája"-ként be tudsz szerezni DVD-n)
    Dawn of the Dead (a tavaly bemutatott Holtak Hajnala ennek a remake-je)
    Day of the Dead
    Land of the Dead

    Meg vannak még nem hivatalos folytatások is, a Return of the Living Dead-sorozat, meg a Day of the Dead 2 - Contagium
  • sokadikgab #3
    "Legutóbb zombi-sorozatának legújabb tagjával, A holtak földjével"

    Sorozat?
    Nekem nagyon tetszett a A holtak földje!
    Milyen filmek tartoznak bele ebbe a sorozatba?
  • Broafka #2
    ez ki? :)
  • sweech #1
    hajrá