Ötvös Tibor

A magyar szülők tiltakoznak a Csodacsibe ellen

A Walt Disney Pictures legújabb animációs mesefilmje, a Csodacsibe a magyar moziforgalmazásban korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető kategóriát kapott. Ám a magyar szülők ezt kifogásolják.

A szülők a sajtót teszik felelőssé, mert a Csodacsibéről szóló kritikákban nem esett szó arról, hogy a film esetleg a nyugalom megzavarására alkalmas kép és hanghatásokat tartalmaz.


A horrorisztikus inváziós jelenet

A szülők beszámolói szerint a film vetítése alatt a kisebb gyerekeket ki kellett vinni a teremből a hosszú percekig tartó, félelmetes zenével kísért ufós jelenetek alatt, de az idősebbek is megkövülten ültek és órákkal később is zavartak, idegesek voltak. A szülők a film befejezését is kifogásolták, mert véleményük szerint a felkavaró tartalmakat nem zárja le olyan megnyugtató befejezés, amelyet óvodások is értenének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gábor45 #53
    gáz
  • gábor45 #52
    szemétség
  • gábor45 #51
    hát igen de mér?
  • 5i #50
    Szerintem a Chicken Little az egyik legrosszabb "mese". Értelmetlen hülyeség. Végig sem bírtuk nézni.
  • winnie #49
    hiába írsz a mai gyerekekről, hogy milyen cfrá - általánosítaninem tudsz. én is 8 évesen néztem a tök új rémálom az elm utcában-t, node akit beültetnek egy disney-filmre az nem azt várja, hogy az egyik kevésbé kedves szereplőt az ufók szétporlasztják...

    a legtöbbekre semmi hatással nincs a chicken little, de mi lesz a maradékkal?
  • Tiberius B #48
    Most először szólok hozzá bármihez is, de ez gáz, még gyerek vagyok, de én is tudom, hogy kiskoromban se féltem a filmektől, max 1-2-től, de attól is csak amíg 1-1 ijesztő jelenet ment, akkor is csak a zene miatt, egyébként az egész csak a mozi hatása, a sötét és a magas hangerő. A kutyás példa teljesen más. Sőt kistesóim is vannak akik szintén imádják a Van Helsinget, ami mellett nem értem h. mitől volt az egyiknek rémálma a Harry Potter 2-től, a Penge 2 klassz volt. Igazából a filmek max megijeszteni tudtak mindigis, de h. féljek tőlük??? Na nee, a Dragonbalt se értettem minek vették le, a híradó meg a bulvárműsorok sokkal rosszabbak, mint utána a film, a jobb filmeket nem tudom megnézni mert későn vannak. Ez a korhatáros besorolás túl sűrűn téved. A mai gyerekekről (óvodások)meg annyit, hogy cifrábban káromkodnak, mint a nagyapám, meg csúnyábban beszélnek, mint falun a kocsis.
  • Harkat 89 #47
    Feliratot hol lelek? :)
  • winnie #46
    kapják be a magyar szülők

    loller. azt hiszem, ha szülő leszel/vagy, akkor nem így vélekedsz majd.

    a filmben valóban elég durva, amikor jöün egy ufó és szétporlasztja az egyik szereplőt.
  • floatr #45
    Szerintem a tiltakozás elég gagyi megfogalmazás. Eccerűen csak gáz h egy pelyhes kis májlitülpóni kategóriás rajzfilmre akar a gyerekkel beülni, aztán odabent meg beszakad az arca. Aztán micsináljon ilyenkor? Mer a következőre már nem viszi el a gyereket, hanem jól lehekkeli a netről, aztán tart magának egy próbavetítést, mielőtt a kisgyíkokra rászabadítja freddy-t.
    ...azabaaaaaj... :)
  • Ma2ska #44
    Anyám az 5. hónapban volt velem -mintha ma lenne, olyan éles a kép- és megnéztük a Drakulát. Egész életemre belém költözött a para. Ezután nem csoda hogy később a Varjudombi Mesék hatására egyik pillanatról a másikra megőszültem..