Ötvös Tibor

Francia Hannibal?

Hollywood nem rémül meg, ha egy témából vagy szereplőből mindent kihozott. Ha nincs ötlet újabb folytatásra, csináljuk meg az előzményeket, gondolja. A klasszikus Csillagok háborúja előzménye, a Baljós árnyak nyitotta meg ezt a sort.

Az Oscar-díjas A bárányok hallgatnak című thriller második előzményét is hamarosan leforgatják. A klasszikus gonosz, Hannibal Lecter szerepére azonban a zseniális Anthony Hopkins már túl öregnek találtatott, így új színész után kellett nézni. A producerek a fiatal francia színész, Gaspard Ulliel mellett tették le voksukat.


Az új Hannibal Lecter?

A színész, akit legutóbb a Hosszú jegyesség című romantikus filmben láthattunk, nagy kihívás elött áll. Hannibal karaktere ugyanis szinte egybeolvadt Anthony Hopkins alakításával. A legutóbbi előzményben, a Vörös sárkány című thrillerben - bár csupán mellékszerep jutott neki - nem kockáztattak a producerek. A számítógépes technológia segítségével megfiatalították az idős színészt, aki így utoljára (?) megformálhatta a kultikus gyilkost.

Ám itt erre már nem lesz lehetőség. A történet ugyanis egészen Hannibal ifjú éveibe repít minket vissza, egész pontosan a II. világháború sújtotta Litvániába. A fiatal férfi szemtanúja lesz annak, amint éhező katonák megölik, majd megeszik kishúgát. A film Hannibal életének három fontos lépcsőjét mutatja majd be. Ám hogy mi lesz a másik kettő, azt majd a 2006-ban mozikba kerülő filmből tudjuk csak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • St0RmTr00pEr #12
    Szerintem jó a srác erre a szerepre... Tud olyan idegbeteg fejet vágni!
  • NIKOLASZKÉDZS #11
    Ez a gyerök nagyon nyálas. Erre a szerepre főként
  • FtranX #10
    Sztem Antony Hopkins nélkül Hannibal nem Hannibal. Zseniális színész, és hihetetlenül fekszik neki ez a karakter.
  • thomm #9
    Azert,mert sajnos a nagyagyuk nem vallaltak el tobbet.Leia elmegyogyintezetben volt,Han ujabb szerepeket kapott es Luke sem akart orokke Luke Skywalker maradni,az meg eleg szar lett volna,ha uj szereplok jatsszak a folytatast.(Bocs de nincs magyar nyelv a gepemen,remelem azert olvashato).
  • Briony #8
    Én is SW-rajongó vagyok, de azt el kell ismerni, h a Baljós árnyak közel nem ér annyit, mint az eredeti trilógia. HA már itt tartunk, soxor elgondolkodtam rajta, hogy miért pont az előzményeket filmesítette meg? Állítólag 9 részesre tervezte a sorozatot. Miért nem mutatta be az után következő részeket? Számomra az egész olyan volt, mint a Titanic filmváltozata. Minek nézzem meg, ha úgyis tudom, mi a vége? Egyébként tényleg a Baljós árnyak nyitotta meg az előzmény-sort. A játékokban és filmekben is ezután kezdtek megjelenni a "hogyan lett belőle ez meg az". Ráadásul Lucas úr büszke lehet magára, hiszen újabb hullámot indított el a világon.
  • Atomreaktor #7
    Vörös sárkányt is jól elbakták, nyomába sem ér az első résznek... bár ez az újabb rész tetszik, remélem nem bakják el és nem rakják bele a sablonokat...
  • TommyGun #6
    "Ha nincs ötlet újabb folytatásra, csináljuk meg az előzményeket" - gondolja. A klasszikus Csillagok háborúja előzménye, a Baljós árnyak nyitotta meg ezt a sort.

    Ezt a marhaságot...a csillagok háborújának előzményei már évtizedek óta megvannak, csak Lucas azért a 4. részt filmesítette meg mert az egymagában is megálja a helyét mint egy külön film. Komolyan mondom ilyen birkák minek írnak filmekről. Lucas teljesen mást csinál mint ezek a barmok. meglovagolnak 1 jó filmet meg egy jó nevet és lehúzzák a rókabőrt róla...Ez olyan mint PL a sok Han Solo és egyéb regények amiket XY szerző adott ki valami "D" kategóriás könyvkiadónál...
  • sokadikgab #5
    "Ha nincs ötlet újabb folytatásra, csináljuk meg az előzményeket" - gondolja. A klasszikus Csillagok háborúja előzménye, a Baljós árnyak nyitotta meg ezt a sort.

    Ez kicsit eros nyitas volt. Erre minden SW rajongo felszisszent, az biztos! Ha hallane ezt Lucas bacsi...
  • Inquisitor #4
    A vörös sárkányt 2x is megcsinálták, meg volt pár H.L.-es film, ami nem moziverzió volt ...
    De szerintem ez az előzmény dolog már eröltetett.
  • Inquisitor #3
    A vörös sárkányt 2x is megcsinálták, meg volt pár H.L.-es film, ami nem moziverzió volt ...
    De szerintem ez az előzmény dolog már eröltetett.