Specker Balázs

Indul a Los Angeles-i Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a világ egyik legnagyobb rövidfilmes eseményét, a Los Angeles-i Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált, szeptember 6. és 13. között.

A neves rendezvényen 28 ország 600 alkotását mutatják majd be az ArcLight mozi hálózat termeiben, Hollywoodban. Tavaly több mint 10 ezer látogató volt kíváncsi a műfaj legújabb gyöngyszemeire, a rendezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak. Az esemény sokszínűségével a legkülönbözőbb kultúrákat hivatott bemutatni a rövidfilm rajongóinak. Minden filmes műfaj képviselteti magát legyen szó dokumentumfilmről, vígjátékról, drámáról, kulturális, animációs vagy kísérleti munkákról.

A fesztivál vezetősége idén a Maverick díjat Jan de Bont-nak ítélte. Ezt a kitüntetést minden évben olyan személy kapja, aki kiemelt mértékben támogatta a független filmes mozgalmat. Bont az elműt 40 évben szerzett magának nevet filmrendezőként, többek között Sandra Bullockot és Helen Huntnak is ő adott lehetőséget először, hogy nagyobb volumenű filmes produkciókban csillogtathassák tehetségüket. A fesztiválja legjobbjai, a legjobb külföldi produkció, a legjobb dráma, a legjobb vígjáték, a legjobb dokumentumfilm, valamint a legjobb animációs film díjak nyertesei, automatikusan kvalifikálják magukat egy estleges Oscar jelölésre. Eddig 20 alkotás köszönhette Oscar jelölését a fesztiválnak és ezek közül 6 nyert is.

A kiosztásra kerülő értékes díjak között szerepel egy 30 ezer dollár (körülbelül 6 millió forint) értékű filmfelvevő felszerelés a Panavisiontől, egy fejlesztési szerződés a Bigel Entertainmenttel, és a Kodak filmes csomagja 5 ezer dollár (körülbelül 1 millió forint értékben).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!