Ötvös Tibor

Friss képek A Da Vinci-kódból

Ahogy arról már mi is beszámoltunk film készül az idei év egyik legnagyobb botrányt kavart könyvéből, A Da Vinci-kódból.

A képeket a CBS News hozta nyilvánosságra, itt tekinthetitek meg őket. Egyelőre semmi lényegeset nem tudunk meg belőle, csak annyit, hogy Tom Hanks haja a megszokottnál hosszabb lesz. A film szorosan követi majd a könyv cselekményét. Párizsi tanulmányútja során Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják a késő esti órákban. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták és számukra megfejthetetlen kódot találtak a holttest mellett. A nyomozás során Langdau társává szegődik a francia titkosírás-szakértő, Sophie Veveu is, akivel elképedve fedezik fel a rejtett utalásokat Leonardo da Vinci műveiben.

A könyv hatalmas siker, rengeteg rajongóval és - ahogy az lenni szokott - rengeteg ellenzővel rendelkezik. Legjobb példa erre A Da Vinci-blöff című, nemrégiben megjelent regény, mely az eredeti könyv hibáira mutat rá éles kritikával illetve azt.

A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezi, a főbb szerepekben pedig Tom Hankst, Audrey Tautou-t, Jean Renót, Ian McKellent és Paul Bettanyt láthatjuk viszont.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Brankley #12
    Még nem olvastam ki a könyvet, a felénél tartok, eddig nagyon tettszik, úgyhogy énis várom a filmet!
    Főleg, hogy szeretem Tom Hanks-et
  • Murdoc #11
    Hát, a könyben csak az nem tetszett, hogy alapvetően féligazságokat állít, és mikor annyiszor mondja hogy már elhiszed, akkor erre alapozva mond egy orbitális baromságot. De a könyv izgalmas, és filmvászonra kívánkozik, bár a jobb részeiből simán kitelne egy 3-4 órás film. Remélem azért nem lesz ilyen hosszú :)
  • YakHead #10
    Szőrszálhasogatásból jeles
  • Falatka2003 #9
    Nem. A képen Sir Ian McKellen színész látható.
  • yves #8
    vg: Ebben a Wikipédia-cikkben elég részletesen leírják a cselekményt. (A csattanókat is.)
  • Augustus Gigo #7
    hmm képekkel csak annyi a baj , hogy a felén a rendező bácsi van
  • Augustus Gigo #6
    Csak nehogy úgy járjunk , mint anno a Jézus utolsó megkisértésével,hogy Magyarországon nem engedik vetíteni.....
  • ViperNet #5
    A könyvet nem olvastam, viszont mostantól nagyon várom a filmet. Tom Hanks sztem remek színész, Audrey Tautou ártalmatlan tekintetéről nem is beszélve. Remélem tényleg nagyon jó film lesz, nem olyan, mint a mostani silány filmek.
  • vg #4
    Miről szól a könyv?
  • YakHead #3
    a 13-as képen nem Gandalf van?