Ötvös Tibor

King Kong helyreállítja a rendet Ázsiában?

Szakértők kimutatásai szerint a Távol-Keleti piacon a Hollywood-i filmek bevételei évről évre 5-10%-al csökkennek.

Ennek egyik oka a manapság rendkívül minőségi filmekkel jelentkező ázsiai direktorok munkái vagy a nagyobb sikerű filmjeik „hollywoodizálása” lehet. „A kör 2”, a „The Skeleton key” vagy a „Dark water” feldolgozásai – hogy csak az utóbbi idők terméseit nézzük – nem tudták elérni az eredeti filmek színvonalait.

És hogy miként kerül képbe egy 40 tonnás óriásgorilla Ázsiában? A tapasztalat miatt. Tavaly év végén ugyanis Peter Jackson „A gyűrűk ura: A király visszatér” című záróakkordja tudott egyedül segíteni az akkori bevételeken. Mike Selwyn, a UIP vezető igazgatója állítása szerint „a King Kong lesz a kulcs a piachoz”. A stúdió ázsiai részlegének igazgatója, Kurt Rieder nyilatkozta: „Persze, lesz egy Harry Potter film és készül a „Chronicles of Narnia”, de ezekről a filmekről mindenki tudja, mit is várhat. A „King Kong” lesz a Jolly-Joker.”

A rendező személyén kívül közrejátszhat még a sikerben az ázsiaiak szörnyimádata. Hiszen ők teremtették meg a hatalmas, atombomba miatt mutálódott Godzillát is és még ki tudja, hányféle szörnyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!