Szekeres Viktor

Jöhet a Bridget Jones naplója 4

Lesz új Bridget Jones-film.

Renée Zellweger bólintott, így el fog készülni a főszereplésével a negyedik Bridget Jones-mozifilm a Universal Pictures gondozásában, aminek a címe Bridget Jones: Mad About the Boy lesz, értesült a Deadline. Nem csak ő fog visszatérni a Michael Morris által rendezendő filmre, hanem Hugh Grant és Emma Thompson is, az új szereplők között pedig ott lesz Chiwetel Ejiofor és Leo Woodall.

A film Helen Fielding harmadik könyvén, a Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3-on fog alapulni, melynek a következő a fülszövege: "Jó ötlet-e letagadni a korunkat netes párkeresésnél? Mihez kezdesz, ha a barátnőd hatvanadik születésnapja egybeesik a barátod harmincadik születésnapjával?
Szégyelljük-e magunkat, ha főnöztetünk, amikor az egyik gyerekünk tetves?
Tényleg twittel a Dalai Láma, vagy azt az egyik titkára csinálja helyette?
Lefeküdni valakivel két randi és hatheti sms-ezés után ugyanaz, mint férjhez menni két találkozás és hat hónapi levelezés után Jane Austen korában?
Efféle dilemmákon emésztődve csetlik-botlik Bridget Jones a szinglianyaság buktatói között…
És közben újra felfedezi a nőiségét – abban az életszakaszban, amelyet egyesek képesek az otromba és ósdi „középkorúság” szóval meghatározni.
Igen, bridzselők, Bridget visszajött – és bármilyen meglepő, közben felnőtt lett, legalábbis egy kicsit. Most ötvenegy éves, de a körülmények szerencsétlen alakulása folytán megint egyedül van, és két kisgyerekről is gondoskodnia kell, valamint mellettük is időt szakítani szexi fiatal fiújára.
Utolsó találkozásunk óta Bridget fölfedezte a Twittert (ő @JoneseyBJ), lecserélte a chardonnayt koktélra, és már nem önsegélyező könyveket olvas, hanem gyermeknevelési szakirodalmat. Persze, megint hebrencs kalandokba bonyolódik, de olykor – merjük kijelenteni? – mintha érzelmi érettségről árulkodna a viselkedése.
Igaz, továbbra is képes olyan kelekótyaságokra, mint egy balul végződő botoxoztatás.
"

Nagy kérdés, hogy ennyi kihagyás után sikert arathat-e egy új Bridget Jones? Nos, a 2001-es Bridget Jones naplója 25 millió dollárból készült, és Amerikában 72, a világ többi részén pedig 210 millió dolláros bevételt termelt. A folytatás, a 2004-es Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!-re már 40 milliós büdzsé jutott, s a film hasonlóan szerepelt, mint elődje: Amerikában ugyan visszaestek a bevételei (40 millió dollár), Amerikán kívül viszont kis mértékben növekedtek (222 millió dollár). A 2016-os Bridget Jones's Baby 35 millió dollárból készült el és a 24 milliós amerikai bevétel mellett nemzetközileg 188 milliót hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!