Szekeres Viktor

Bioshock-film: fő az optimizmus

Még mindig van esély a Bioshock-filmre.

Tavaly év elején számoltunk be arról, hogy miután elég sokáig tervezték Hollywoodban a Bioshock mozifilmes adaptációját, végre lehet, hogy célba érhetnek a próbálkozások. Miután ugyanis évekig még szinte zsizsegést sem lehetett hallani az adaptációval kapcsolatban, a semmiből robbant a bomba, és bejelentésre került egy nagyszabású film, aminek a jogait a Netflix kaparintotta meg. A cég a Take-Two Interactive, valamint 2K közreműködésével fog dolgozni a projekten, és 2022 augusztusában az is kiderült, hogy a veterán Francis Lawrence lesz a rendező, a szkriptet pedig Michael Green írja. A hírek szerint mindkét poszt kiemelt érdeklődésnek örvendett a filmesek körében és a gyártó is mindenképp A-listás szakembereket akart szerződtetni. A gond csak az, hogy azóta megint totális hallgatás ölelte a projektet. Egészen tegnapig.

Michael Green ugyanis a Collidernek adott interjújában beszélt a film státuszáról, és elmondta, hogy bár csak óvatosan fogalmazhat és a Netflix is nagyon izgatott, és az írósztrájkot követően sem tett le abbéli szándékáról, hogy elkészítse a filmet. Green azt is elmondta, hogy rendszeresen találkozik a rendezővel és annak csapatával, hogy a vázlatát finomítsák. És persze azzal zárta mondandóját, hogy optimisták, nagyon szeretik a történetet, hogy egy hatalmas rémálom világot álmodtak meg, amit mindnyájan szeretnének viszont látni.

Az előző évtizedekben többször is nekifutottak az adaptációnak. Gore Verbinski rendezőként még 2008-ban írt alá a filmhez, akkor John Logan szkripje alapján dolgozott volna, később pedig Juan Carlos Fresnadillo lett volna az író, de ezt a projektet 2013-ban kaszáltak el. Akadtak találgatások az okokat illetően, de egy Reddites kérdezz-felelek során a Verbinski elmondta, hogy 8 héttel a forgatás tervezett megkezdése előtt lőtte le a stúdió a projektet, aminek az oka röviden a korhatár, valamint a költségvetés volt. (Verbinski mindenféleképpen R-korhatáros filmet akart készíteni, ebből nem engedett, a stúdió viszont beijedt attól, hogy több elég drága R-es film is kifejezetten gyengén teljesített bevétel szempontjából. Emellett a filmhez nagyon komoly díszleteket kellett volna építeni, hiszen nem forgathatták valós helyszíneken, ki kellett volna alakítani hozzá egy földalatti univerzumot.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!