Szekeres Viktor

A Barbie sikere hatására megint felizzott a játékautós mozifilm terve

Ismét dolgoznak a Hot Wheels-filmen?

Jó ideje nem hallottunk semmit a Mattel Hot Wheels-adaptációjáról, de a Barbie sikerét természetesen a játékgyártó úgy értelmezi félre, hogy a nézőknek további gyerekjáték-adaptációkra van szüksége, pedig a nézőket csak Greta Gerwig és Noah Baumbach koncepciója fogta meg a film kapcsán. A siker értelemszerűen jó kreatív megközelítéssel megismétlehető lehet, de közel sem borítékolható, márpedig a Mattel hirtelen jött költekezése erre enged következtetni.

2013-ban számoltunk be arról, hogy újabb Mattel-gyerekjáték alapján készülhet mozifilm. Akkor a Hot Wheels játékautók lettek volna az alapjai Hollywood legújabb próbálkozásának. A Legendary Pictures le is szerződött Simon Crane rendezővel és Paul Attanasio íróval, de végül ez a projekt elhalhatott a fejlesztési fázisban. Ezután 2016-ban került elő a márkanév egy film kapcsán, akkor Justin Lin rendezésében tervezett vele a Perfect Storm Entertainment. Azonban ez is elhalt. Utána a 2020-as évek elején ismét előkerült a Hot Wheels-brand, hiszen Neil Widener és Gavin James szerződött le a Warner Bros. stúdióval egy mozifilm szkriptjének megírására - a fejlesztés ismét csak nem futott ki sehova. Ezt követően pedig J.J. Abrams producerkedésével álltak neki a projektnek.

Ez az Abramses változat az, ami most új életre kelhet. A producer korábban azt nyilatkozta, hogy valami olyan koncepción agyaltak, ami méltó lehet a brand nevéhez, és végül sikerült előállniuk valamivel, valami érzelmessel, földhöz ragadttal, de egyben karcossal. A Mattel Films vezetője ehhez azt tette hozzá, hogy valódi karakterek lesznek a filmben, akikkel könnyen lehet, ha nem is azonosulni, de együtt érezni, ahol a tétek és az érzelmek valódiak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    Sokszor elgondolkozok, hogy ezek a filmes CEO-k azert kerultek abba a pozicioba mert ok voltak a legalkalmasabbak a munkara, vagy csak epp ismertek a megfelelo embereket...

    Engem aztan total nem erdekel a Barbie. Ugy a jatekok altalaban nem erdekelnek, de ha erdekelne is, a Barbie lenne az utolso a sorban:D De megfogott a reklam-kampanya, lattam hogy ez nem csak a profitrol szol, hanem a keszitoi valoban egy JO filmet akarnak kesziteni, minden reszletre odafigyelbe, jo szineszekkel, nem levagva a kanyarokat. Es a film valoban jo lett, mint film, megha a Barbiesaga hidegen is hagy. A hozzaallas gyakorlatilag ellentete a kesoi MCU es kb az osszes DC mozinak... (Deadpool az ellenpelda, ahol hasonloan alltak hozza)

    Ha ebbol azt szurtek le hogy minket erdekelnek a gyerekjatekokbol keszult filmek, akkor megerdemelnek minden bukast:)