Szekeres Viktor

Még mindig a Loki a legnézettebb Marvel-sorozat

Jól kezdett a Loki.

Mint ismert, a streaming szolgáltatók teljesen titokban tartják a nézettségeiket, nem közölnek adatokat, mindössze a Netflix rukkol elő számokkal a megtekintett órák alapján, ami nagyon jó egyes sorozatok iránti (kezdeti) érdeklődés belövésére. Pár forrásból azonban mégis lehet értesülni a kiemelkedő sikerekről. Egyrészt a platformok előszeretettel emlegetik közleményeikben azt, amikor egy széria rekordot döntött (ezek mellett egyes platformok napi és havi toplistákat tesznek közre számok nélkül), másrészt pedig a Nielsen pár hét késéssel mért nézettségi adatokat is közöl Amerikára nézve, pontosan úgy, ahogy a lineáris műsorok esetében, azaz a tévékészülékek működését mérve.

Elég beszédes, hogy a Disney+ hétfőn rögtön kiadott egy közleményt, melyből kiderül, hogy a Loki 2. évados premierje 10,9 millió megtekintéssel az év második legjobb premierje volt a Disney+-on globálisan, természetesen a The Mandalorian 3. évados kezdése után. Mindez nem meglepő, hiszen már az első évad is a legnézettebb Marvel-széria volt, és ugyebár a The Mandalorian a startja óta a legnézettebb Disney+ Original. Más kérdés, hogy bár a Loki remek számokat produkál, valójában vakok között a király szituációt is emlegethetnénk, mert 2023-ban nem túl sok Disney+-sorozat, illetve sorozatévad került bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    Ja. Az meg hogy "Aztán csodálkoznak hogy a folytatást már jóval kevesebben nézik"

    Csodálkoznak? Kik? Kis túlzással életemben nem láttam olyat, hogy csodálkoztak volna ilyesmin azok, akik pontosan tudják, hogy működnek a nézők, és azért úgy adják a sorozatokat, ahogy, mert tudják, hogy fogják nézni azokat, amik nem újdonságok.

    Csodálkozni maximum azok csodálkoznak, akik azt mondják, hogy mások csodálkoznak.
  • kalapos01 #2
    Ez elég fura komment, mert a legtöbb sorozatnál nem kell éveket várni a folytatásra. És a legtöbb jó sorozat nem megy a kukába. Főleg nem azért, mert várni kell sokat a folytatásra, mert ha ez általános lenne, akkor a nézők hozzászoktak volna - tipikusan a Trónok harca volt ilyen, aminél elég sokat kellett várni, mert annyira igényes volt, a nézettség meg csak egyre nőtt, mert egyre többen fedezték fel és egyre többen várták jobban és jobban.

    Az nem a sorozatok hibája, hogy ha valaki valamit elfelejt - vagy ha valaki nem tud valamit nézni, mert mást is néz. Mindenki van olyan ügyes, hogy ha van más is, akkor eldöntse, hogy mi érdekli. Ha meg kevés a 10 rész, nézz olyan sorozatokat, amik 22 részt hoznak. Azok mindig is voltak. Mindenki szabadon választhat.

    Arról nem is beszélve, hogy folyton jönnek az újabb és újabb és újabb sorozatberendelések, ami mutatja, hogy nem csak hogy sok jó, de sok sorozat sem megy a kukába.
  • monk00 #1
    Az első évad tetszett. De sokat kellett várni a 2 évadra, így valahogy nem tud már lekötni. Ez a baj a sorozatokkal, hogy van hogy éveket kell várni a folytatásra. Az a 10 rész, ami általában évenként megjelenik, az q kevés. Ezért megy a kukába sok jó sorozat, mert mire kijönnek az új részek, addigra más 1000 sorozatot kezd el nézni, és nagyon kevés marad, aminek évente megnézi a folytatását. Pláne ha 2-3 évet kell várni a folytatásra. Aztán csodálkoznak hogy a folytatást már jóval kevesebben nézik. Aztán kasza lesz a vége ez miatt