Szekeres Viktor

Elkészülhet a Dűne 3

Lehet, hogy teljes lesz a Dűne-trilógia.

Denis Villeneuve, a Dűne rendezője elmondta, hogy beteljesülne az álma, ha elkészülhetne a harmadik Dűne-film is, és így trilógiává bővülhetne a sorozata. Az Empire magazinnak adott interjújában elmondta, hogy Frank Herbert könyve, a Dűne messiása azért született, mert az emberek Paul Atreidest hősként könyvelték el, holott az író nem ezt akarta sugallni, épp ezért a rendező is úgy akarná adaptálni a könyvet, hogy inkább figyelmeztetést közvetítsen. Villeneuve azt is elmondta, hogy más Dűne-könyvekkel nem foglalkozna, a harmadik résszel zárná le a sorozatot, ugyanis a további kötetek már túl ezoterikusak

Az A Dűne messiása itthon a következő fülszöveggel került kiadásra: "Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára.
A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!