Ötvös Tibor

Az év legrosszabb horrorja lett a Micimackó: Vér és méz

Soha senki nem mesélte el, hogy mi történt a Százholdas Pagonyban, miután Róbert Gida otthagyta az állatokat. A Micimackó: Vér és méz ezt a sztorit tálalja elénk, meglehetősen brutálisan.

2022. január 1. Ezt a napot érdemes kiemelni, akár vastaggal is, hiszen ezen a napon vált A. A. Milne Micimackó-története szabad prédává. Azaz amit eddig a Disney készített belőle, az természetesen az egeres cég tulajdona, de az eredeti sztorit bárki szabadon használhatja, változtathatja, teheti tönkre. A brit filmes, Rhys Frake-Waterfield le is csapott a dologra és elkészítette minden idők egyik legrosszabb horrorfilmjét.

Róbert Gida egyetemre megy, így maga mögött hagyja a Százholdas Pagonyt és minden lakóját. Mivel nincs aki foglalkozzon velük, Micimackó a vérengzés mellett dönt, így megeszik Fülest és bosszúra szomjazva átjönnek a mi világunkba. Innen két szálon fut a sztori: a visszatérő Róbert Gidát kínozzák egy fészerben, a másikban pedig egy csapat egyetemista lányt próbál kicsinálni Micimackó és Malacka.


A sztori magában még érdekes is lehetne, akár egy igazi thrillert vagy coming-of-age felnövéstörténetet is lehetett volna belőle készíteni, de a költségek csökkentése miatt maradtak az ostoba slasher horrornál. És sajnos ez egy külön kategória manapság, hiszen számos ilyen jellegű filmet láthattunk a Netflix eldugott bugyraiban vagy Direct-to-VOD kínálatokban. Ezeket nevezzük ZS-kategóriás filmeknek. Jellemzője, hogy nem igazán találni benne logikát vagy akár cselekményt. A Micimackó: Vér és méz tökéletesen hozza ezt a feltételt. Nem tudni, hogy egy csapat állat, ami félig emberi alakot öltött hogy nem tudott megtanulni vadászni a Százholdas Pagonyban vagy miért nem szólalnak meg a filmben.

Az akcióknak nevezett valamik nehezen értelmezhetők. A filmben az effektek akár Paint-ben is készülhettek volna, annyira elavultak (nem az Avatar két részéhez képest, hanem akár a Kis Vukhoz mérve is). A karakterek... mit beszélek, nincsenek is karakterek. Sablon személyek vannak, mint instaceleb, okostojás, leszbikus pár. Mindegyik ostoba, logikátlan döntést hoz az adott helyzetekben és ha nem lenne drága, a huszadik percben hajítanánk a vászonhoz az üdítőnket.


A fentiekkel egyébként nem is lenne gond, hiszen ki akad ki egy Sharknadon? Senki, mivel felvállaltan egy alsóbb kategória képviselője és képes bűnös szórakozást nyújtani. A Micimackó: Vér és méz azonban véresen komolyan veszi magát, amivel meg is ássa magának a sírját. Az már csak hab a tortán, hogy a kezdő animáció még egész pofás, akkor még azt hihettük, hogy filmet kapunk. A Micimackó: Vér és méz alig 100 ezer dollárból készült, ami nevetségesen alacsony pénz manapság és minden hiányzó cent meglátszik a produkción. Röhejes effektek, kiábrándító "színészek", elképesztően sablonos karakterek... nem igazán van olyan dolog, amit pozitívumként lehetne említeni. Mondjuk egy eszembe jutott: nem kell megnézni! 1/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Micimackó: Vér és méz (Winnie the Pooh: Blood and Honey)
szinkronizált, amerikai horror, 84 perc, 2023
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Rhys Frake-Waterfield
Producer: Rhys Frake-Waterfield
Forgatókönyvíró: Rhys Frake-Waterfield
Zene: Andrew Scott Bell
Operatőr: Vince Knight

Nikolai Leon (Róbert Gida)
Craig David Dowsett (Micimackkó)
Maria Taylor (Maria)
Natasha Rose Mills (Jessica)
Natasha Tosini (Lara)
Chris Cordell (Malacka)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Ez nem az. Ez olyan, mint a napokban előzetessel kijött full amatőr Kokaincápa. Csak azt nem értem, hogy mi a francért adnak ennek publicitást.

    A szerző persze látszik, hogy hülyeségeket beszél, mert "számos ilyen jellegű filmet láthattunk a Netflix eldugott bugyraiban" - ott vannak nyilván nagyon jó és nagyon rossz filmek, de ilyen filmeket nem készít és nem is nagyon vesz a Netflix. Ezekért a NoBudget darabokért nem nagyon fizet senki.
  • lac coo #2
    A hororonak mindig volt egy olyan fajtája, ami lett jó mert brutálisan rossz !!! ;)
  • quatlander #1
    Ez nagyon rossz! :D