Szekeres Viktor

A Halálos iramban 9 a Netflix egyik legnépszerűbb filmje

A magyarok mostanság F9-et néznek.

Amióta a Netflix országra lebontva közzéteszi a napi nézettségi listáit, azóta követhetjük, hogy itthon miképp alakul az érdeklődés bizonyos filmek és szériák iránt. És bár nagyjából az derülhet ki a közölt adatokból, hogy a hazai ízlés a nemzetközit követi, érdekes látni olykor, hogy a magyar nézők ízlése milyen alkotások esetében tér el a fővonalastól.

A Netflix filmes toplistáját böngészve érdekesség, hogy amellett, hogy a You People című Eddie Murphy-Jonah Hill-komédia, mint a világ majdnem mindegyik országában, itthon is az élen szerepel, és, hogy a Narvik című norvég háborús film remekül tartja magát, és az első helyezések után még mindig második, azt vehetjük észre, hogy a Netflix sokadjára is bizonyítja, hogy elég nagy az igény az olyan blockbuster filmekre is, melyeket már sokan láttak moziban vagy otthon, hiszen mindig akad egy olyan, érdeklődő réteg, melynek hozzáférés híján ilyesmire nem volt lehetősége. Ezúttal a régiónkban a Halálos iramban-széria kilencedik része a jó példa erre, mely itthon a 3. legnézettebb film volt vasárnap, de szinte minden közép-európai ország toplistáján megtalálható a dobogón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Én a Fűrészekkel szoktam ezt csinálni, nagyon érdekes látni, ahogy egymásra épülnek a részek. A Tokió után én elengedtem a Halálos iramban-sorozatot (pedig az első rész máig nagy élmény, moziban valami zseniális volt a hangja, az akkori fülem moziban ilyesmihez nem szokott hozzá), de azóta mindig is tervezem, hogy folytatom, mert minden jel arra utalt, hogy nem a gyorsulási vonal maradt a középpontban, hanem a rabolgatós, az pedig nagy kedvencem. És az egyes előzetesekben látott őrületek pedig ritka jó funt ígérnek.
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Éppen január elején tartottam egy újrázós hétvégét - egyedül a Tokió epizódot hagytam ki. Én bírom a F&F filmeket.