Meglepetés film kapta a legtöbb Oscar-jelölést

Remek film tarolhat az Oscaron.

A Minden, mindenhol, mindenkor, azaz az Everything Everywhere All at Once nagyon szép utat futott be, készítői évek óta próbálták finanszírozni az elkészültét, és miután nagy nehezen sikerült leszerződniük az A24 stúdióval, több, mint 100 milliós sikerre vitték filmjüket annak köszönhetően, hogy egyre több és jobb szóbeszédet generált, és végül már "mindenki" látni akarta. Az amerikai filmes akadémia is elégedett lehetett a végeredménnyel, hiszen 11 Oscarra jelölte az alkotást.

Nem sokkal maradt le az ugyancsak remekül sikerült The Banshees of Inisherin sem mögött, mely 9 díjra esélyes (illetve csak nyolcra, mert egy kategóriában két nominációt is kapott), akárcsak a Netflixes All Quiet on the Western Front, mely majdnem rekordot döntött a nem angol nyelvű produkció Oscar-jelöléseinek száma kapcsán. 8 Oscarra jelölték az Elvist, 7-re a The Fabelmanst, míg 6-6 jelölést kapott a TÁR és a Top Gun: Maverick.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • berserk1987 #2
    Nálam az év filmje volt. Jó látni, hogy vannak még filmek, amik mondani is akarnak valamit.
  • Celeborn #1
    Az Elvis meglepően szuper volt. Féltem tőle, mert nem annyira vagyok oda az ilyen filmekért (meg egyébként Elvis zenéje sem az én világom), de ez a film tényleg nagyon jó. Viszon a Minden, mindenhol... Huhh. Hát valami hihetetlen agyatlanság. Nagyon-nagyon ritkán fordul elő, hogy le akarjak állítani egy filmet, mert ha egyszer valamit el kezdek nézni, azt már meg is nézem. De ezt a filmet többször is meg akartam állítani. Viszont van benne valami ami mégis arra késztetett, hogy végig nézzem. Csakhogy a végén a "konklúzió" majdnem kiverte a biztosítékot. Végig kellett néznem ennyi agyatlanságot azért, mert "a szeretet!". Hogy tudta közel 300ezer ember 8 pontra pontozni? Mi a trükkje? Beszívva kell nézni? Azt nem vitatom, hogy a színészek alakítása (Yeoh és Lee Curtis) zseniális, de maga a film...