Szekeres Viktor

Alakul a Twister folytatása

Megvan a Twisters rendezője.

2020. nyarán írtuk meg, hogy új Twister-film készülhet, miután egy új katasztrófafilmes produkcióhoz megvásárolták a 90-es évekbeli Jan De Bont-rendezés brandjét, hogy annak rebootjaként lehet reklámozni a legújabb, hurrikános projektet, melynek egyébként akkor Joseph Kosinski lett volna a rendezője - legalábbis a Variety erről értesült. Nos, 2,5 évig nem sok mindent lehetett hallani a projektről, elhalni látszott, de októberben feltűnt a hírekben egy folytatásos terv, aminek szkriptje nagyon meggyőzte Steven Spielberget, és a stúdió felgyorsította az előkészítését tavaszi forgatáskezdésre. Akkor arról volt szó, hogy Helen Hunt visszahozatalát tervezik a filmre, aki karakterének a lánya lenne a középpontban.

Az Amblin Entertainment nagyon alapos keresést végzett a rendező személye kapcsán, mindenképp top filmesnek akarták adni a marsallbotot. A választás végül az Oscar-jelölt Minari rendezőjére, Lee Isaac Chungra esett, legalább is vele tárgyal elsőként a Universal Pictures és az Amblin Entertainment a Twisters című alkotás kapcsán, melynek szkriptjét Mark L. Smith írta.

Az 1996-os, viharvadászos Twister Bill Paxton és Helen Hunt főszereplésével még akkor készült, amikor nagyszabású filmeket még nem folytatásként vagy rebootként is el lehetett készíteni. A 92 millió dollárba kerülő produkció hatalmas sikernek bizonyult, hiszen amellett, hogy Amerikában 242 millió dollárig jutott el, Amerikán kívül is tarolt, 253 milliót hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!