Szekeres Viktor

Megvan, hogy mikor tér vissza a Netflix Magyarországon forgatott fantasyje

Tavasszal megint lesz Shadow and Bone.

A Shadow and Bone - Árnyék és csont (Shadow and Bone) második szezonja március 16-án kerül fel a Netflixre. A viszonylag jó kritikákat kapó, Magyarországon forgatott fantasy nem csak tetszett a nézőknek, hanem sokan meg is nézték, hiszen a bemutatása után a platform házi örökranglistáján minden idők nyolcadik legnézettebb szériájává is vált. Ezek után nem meglepő, hogy berendelésre került belőle a 2. évad.

A Leigh Bardugo Grishaverse-könyvei alapján készített szériát Eric Heisserer jegyzi. Az első könyv, az Árnyék és csont fülszövege a következő: "Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából... Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg hogy Alina megmenthesse a jövőt."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #1
    Jó is, hogy ennyire eltolták, így mindenkinek újból meg kell néznie az első évadot, mert senki sem emlékszik rá, olyan mély nyomot hagyott, semmilyet.