Szekeres Viktor

Jöhet a Gyilkosság az Orient Expresszen 3

Újabb Agatha Christie-adaptáció érkezik a moziba.

A Gyilkosság az Orient Expresszen után a Halál a Níluson is hozta az elvárásokat mind bevétel, mind visszajelzések tekintetében, így a 20th Century stúdió úgy döntött, hogy újabb Agatha Christie-adaptációt kér be Kenneth Branagh rendezésében. A Haunting In Venice főszereplői Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarico és Michelle Yeoh. A forgatókönyvet Michael Green a Hallowe’en Party alapján, ami itthon Ellopott gyilkosság, illetve Halloween és halál címen ismert.

A Gyilkosság az Orient Expresszen 2017-ben 28 millió dolláros nyitány után Amerikában 103 millió dollár bevételt hozott 55 milliós költségvetésből, míg a világ többi részén 250 milliót, míg a nyilván drágább Halál a Níluson idén 12 milliós start után csak 45 milliót, illetve 92 milliót. Ezek után, és a szereplőgárda láttán, nem nehéz kitalálni, hogy erre az epizódra vajon miképp változott a költségvetés.

Az egyik magyar kiadás hivatalos fülszövege a következő: "Október 30-a az angolszász világban a gyerekek ünnepe. Mindenszentek előestéjén partykat rendeznek mindenfelé, és a fiatalok jelmezbe öltözve régi, babonás szokások felelevenítésével, bűvészkedéssel, társasjátékokkal múlatják az időt. Ki gondolná, hogy egy ilyen ártatlan összejövetel gyilkosság helyszínévé válhat. Pedig ez is megtörténhet, ha valaki mindenáron ki akar tűnni a többiek közül, ha feleslegesen kotyog, ha olyasmivel henceg, ami már nem játék. S a bűntény bekövetkezik. Az ünnepség esetté válik, s a vendégből, Mrs. Oliverből – bűnügyi történetek híres szerzőjéből – botcsinálta nyomozó lesz. Nem akárki a segítőtársa. Hercule Poirot, az emberi lélek rejtelmeinek neves ismerője igyekszik kibogozni a titokzatos gyilkosság múltba vesző, szövevényes szálait."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!