Szekeres Viktor

Megvan, mikor láthatjuk A feláldozhatók 4-et

Premierdátumot kapott az új The Expendables.

A Lionsgate bejelentette, hogy a The Expendables 2023. szeptember 22-én kerül mozikba Amerikában. Ami kicsit merész lépésnek tűnik, ugyanis erre a napra a Warner is beidőzített egy, egyelőre még cím nélküli DC-s képregény-filmet. Az új epizódra vissza fog térni Sylvester Stallone, és a csapathoz csatlakozik 50 Cent és Megan Fox, valamint ott lesz Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture. Tony Jaa, Iko Iwais, Jacob Scipio, Levy Tran és Andy Garcia. A filmet Scott Waugh rendezte Spenser Cohen és Max Adams forgatókönyve alapján.

A The Expendables első része annak idején hatalmas sikernek bizonyult, remekül el lehetett adni az erősen közepes filmet a reklámkampánnyal, és a 103 millió dolláros amerikai bevétel mellé 171 millió dollárt termelt Amerikán kívül. A folytatásra a belföldi bevétel a még mindig igen erősnek számító 85 millió dollárra esett vissza, miközben a nemzetközi bevétel 229 millióra nőtt. a The Expendables 3 pedig Amerikában végképp leszerepelt (39 millió dolláros bevétel), azonban mindenhol máshol elég sikeresnek bizonyult (175 millió dolláros nemzetközi bevétel).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #5
    Nem is kellett volna meghalniuk, elvileg a zsáner a régi akciófilmek, azokban a főhős meg olyan volt, mint most a szuperhősök.
    Más kérdés, hogy akkor miért hívják őket Expendablesnek, de ez is lehet része a szokásos klisé keménykedésnek, ami teljesen passzol abba, ami szeretne lenni. Persze csak szeretne. (Legalábbis gondolom, szeretne.)

    Már nem emlékszem, hogy melyik részben mi volt, de jó volt látni a "nagy öregeket" együtt, még ha filmek nem is voltak a legjobbak/szarok voltak.
    Én nem moziban néztem, hanem jóval később virágbolti verzióban, amikor éppen úgy gondoltam, hogy nincs jobb dolgom.
  • zetortraktor #4
    Igen, sokan bemesélték maguknak, hogy 80-as meg 90-es évek a szereplők miatt, csak hogy nem azok csinálták, akik a régi filmeket. Attól, hogy van benne pár színész, még elég szégyenteljes volt. Én nagyon vártam legalábbis, de látszott, hogy a készítők azt hitték, hogy összehívnak pár nevet, és a nézők be fogják kajálni. És nekik volt igazuk.

    Ebben semmi régi, 80-90-es év nem volt. CGi lövöldözések meg vér, full rajzfilmes hatás, és közben semmi merészség, tompított erőszak, éjjeli jelenet, erőltetett történet az akciók helyett. Komolyan, hogy kezdődik már a film? Fasza akció, aztán az érzéseikről beszélnek fél órán át. Mint a 80-as években.

    Ja, és rángó kamera, naná! Mert 80-as évek.

    És persze, amit az első kommentelő ír, a világ leggyávább filmje. Ezer statisztát lemészárolnak, csak nehogy baja essen valamelyik főszereplőnek. Marha izgalmas.
  • hawkie22 #3
    Teljesen jó a franchise. Pont arról szól, mint anno a 80-as, 90-es évek akciófilmjeinek többsége. Azokat se a sztori miatt szerettük leginkább (vannak persze kivételek), hanem az akció, a kemény egysorok miatt. :) Legalábbis én. Manapság hasonló filmeket alig lehet találni a piacon, a nyámnyila, anyámasszonykatonája közönség nem vevö már rá. Én ezeken nöttem fel, ha lehet ezt mondani, ök voltak gyerekkorom példaképei és hösei. Schwarzenegger, Stallone, Willis, JCVD és még lehetne sorolni öket, nyilván kiöregedtek már, de akkor is, ez a franchise nem a komolyságról szól, Stallone összerántotta az akciófilmek nagy öregjeit és szórakoztak egy jót. :)
  • kalapos01 #2
    Egy nevetséges franchise. Ami még így is a nézői között tudhat. Hát, igen. És az "is"-ből az következik, hogy más nevetséges franchise-okat is nézel. Tanulságos. Ideális esetben az ember csak jó filmeket nézne, de kinek mi az igényszintje.
  • Renata100 #1
    Ha jól emlékszem, a harmadik részben egy se halt meg a "jók" közül. A második részben is csak egy. Nevetséges egy franchise ez is.