Szekeres Viktor

A nézőknek nagyon bejött a Jurassic World 3

A közönség másképp látja a JW3-at, mint a kritikusok.

Arról a minap már beszámoltunk, hogy azok után, hogy a Jurassic World első és második része kapcsán viszonylag rímelt egymásra a nézők és a kritikusok véleménye, addig a harmadik rész kapcsán eléggé eltért. Ugyebár az első rész a RottenTomatoes kritikaösszesítő aggregátor oldalon 71%-os értékelést kapott, a második 47%-osat, a mostani pedig 30%-on áll, miközben a nézők 78%-ra, 48%-ra és 79%-ra értékelték eddig a filmeket. És, hogy szó sincs levegőbe beszélésről, a CinemaScore-értékelés is alátámasztja mindezt.

A 143 millió dolláros nyitóhétvégét produkáló Dominion első napos nézői ugyanis a felmérésekre adott válaszaik alapján igencsak élvezték a filmet, átlagban A- értékelést adtak rá, ami 5-ös alának feleltethető meg - ez az értékelés nagyjából egybevág az előző részekével is. Érdekesség, hogy ilyen nagy eltérés a közönség és a kritikusok véleménye között legalább A--os CinemaScore esetében legutóbb blockbuster esetében a 2014-es Transformers: Age of Extinction esetében volt, ami 17%-os RT-pontot kapott, a nézőktől viszont A--t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    Bátran mondhatod, hogy azok, akik mindenféle FB-csoportba regisztrálnak és még a véleményüket is leírják, azaz a nagyon vékony rétegnek egy sokkal vékonyabb rétege, nem voltak oda a filmért. De ezen az 1 vagy 0,01%-on kívül is van élet. Sőt, igazán ott van az élet. Az átlagnéző sosem fogja leírni a netre a véleményét, ijesztő lenne, ha bármiféle következtetéseket akarnál levonni egy emberként feldolgozható véleményekből. Még, ha ezer különböző véleményt is elolvastál (volt annyi?), akkor is csak a töredék töredékénél tartasz.
  • kalapos01 #3
    Nyilván ma már nem lepődik meg az ember, ha valaki tájékozatlan és hülyeségeket ír, de azért még mindig szomorú. A stúdiók ölnének az olyan filmekért, amiknek a közönségének az 50%-a 18 éven aluli, de ez természetesen még a gyerekfilmeknek sem "javarészt" 10-14 éves a közönsége. Ehhez nem is kell tájékozottság vagy utánanézés, elég a józan ész. A Jurassic World-sorozatban a második rész volt a "legfiatalabb", a nézőinek az 56%-a volt 25 éven aluli, ebből ki lehet számítani haranggörbével, hogy a 10-14 évesek az egyik legkevésbé képviselt szegmens, főleg, hogy a PG13 korhatára miatt melléjük egy nem 10-14 éves is dukálna. A harmadik rész már idősebb volt, ami nem meglepő, hiszen a franchise is idősebb lett, és a régi szereplők is idősebbeket vonzottak be, a fiatalok java nem tudja, hogy mi az a Jurassic Park, hiszen az régi film.
  • DantszEE #2
    Több nemzetközi dinós facebook csoportban benne vagyok, és bátran mondhatom, hogy nem.
  • asgh #1
    Ezeknek a filmeknek a törzsközönsége javarészt 10-14 éves.