Szekeres Viktor

Megvan az új Éhezők viadala-film főszereplője

Elkezdődött aHunger Games-előzményfilm castingja.

Tom Blyth lesz a The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, azaz Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája főszereplője, ahol a 18 éves Corolanus Snow-t fogja alakítani, akit a korábbi filmekben Donald Sutherland játszik és Panem zsarnok elnöke. A filmet a visszatérő Francis Lawrence rendezheti meg Michael Lesslie forgatókönyve alapján, aki a könyvet író Suzanne Collins és Michael Arndt szkriptjét dolgozta át.

Az itthon is megjelent könyv fülszövege a következő: "A becsvágy hajtja.
A küzdelem élteti.
De a hatalomnak megvan az ára.
Annak az aratásnapnak a reggelén járunk, amely a tizedik Éhezők Viadalát előzi meg. A Kapitóliumban a tizennyolc éves Coriolanus Snow élete nagy dobására készülődik, a mentori posztjára a Viadalban. Az egykor nagy hatalmú Snow-házra nehéz idők járnak: a jövőjük azon múlik, hogy Coriolanus képes lesz-e elbűvölőbbnek, ravaszabbnak és taktikusabbnak bizonyulni diáktársainál, és győztest tud-e faragni a saját kiválasztottjából.
Az esélyek azonban ellene szólnak. Azt a megalázó megbízatást kapja ugyanis, hogy a 12. körzet lány kiválasztottját mentorálja, a legaljának a legalját. Sorsuk ezzel végleg összefonódik - Coriolanus minden döntése kedvezményekhez vagy kudarchoz, csillogáshoz vagy csődhöz vezethet. Az arénán belül életre-halálra szóló harc következik, az arénán kívül pedig Coriolanus elkezd együttérezni megpecsételt sorsú kiválasztottjával... és mérlegelnie kell, hogy a szabályok követése a fontosabb, vagy a túlélés. Kerül, amibe kerül.
"

Az addigra már Oscar-jelölt Jennifer Lawrence-t a sztárság felé röpítő filmsorozat eddig majdnem 3 milliárd dollárt bevételre tett szert négy epizódjával. A 2012-es első rész, Az éhezők viadala (The Hunger Games) Amerikában 408 milliós bevételt ért el, a világ többi részén pedig 286 milliót, a 2013-as Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) pedig még erre is rátett egy lapáttal, hiszen a 425 milliós amerikai kasszarobbantás mellett világszinten további 440 milliót szerzett. A visszaesés Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. résszel (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) kezdődött el, de csak minimális volt a csökkenés: 337 milliós bevétel Amerikában és 418 milliós Amerikán kívül. Viszont a negyedik film, Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2) már tényleg nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és nem lett a széria legsikeresebb tagja (282 + 372 millió dollár). Más kérdés, hogy még így is kifejezetten konzisztensen teljesített a franchise.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!