Szekeres Viktor

Koppant a Netflix, az Apple két év alatt bezsákolta a fő Oscar-díjat

Miközben az Amazon és a Netflix arra hajtott, hogy az első Oscar-díjas streaming platform legyen, az Apple surranópályán előzött.

Az Apple Tv+, az Apple streaming szolgáltatója a névjegyét már letette a szórakoztatóiparban egyes sorozataival, hiszen közönségkedvenc daraboktól díjnyertesekig mindenfélét szállított már, sőt, még olyan szériákat is, melyek megfilmesíthetetlennek tartott alapokra építkeztek. Arról nem is beszélve, hogy az idei év legjobb új sorozatai közül is ők szállítottak többet is, többek között a Különválást. Nem volt csoda, hogy Emmy-díjat már kaptak tavaly többet is. Azonban a filmes sikerek eddig elkerülték a platformot.

Mindez persze csak ma hajnalig tartott, amikor a Coda megkapta a legjobb filmnek járó Oscart (és mellé a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb adaptált forgatókönyv szobrát is). Sian Heder filmje a francia A Bélier család amerikai adaptációja volt, melyet tavaly év elején a Sundance filmfesztiválon mutattak be, és ott látva vásárolta meg az Apple, hogy aztán augusztus 13-án globális premierben részesítse. Innen pedig nem volt megállás, szinte minden nagyobb díjra kapott jelölést a film, és az Oscar előestéjén a fogadóirodáknál már csak kétesélyes volt a verseny a fődíjért a A kutya karmai közttel szemben, és végül az Apple legyőzte a Netflixet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fradiking35 #2
    tetszik a pozitív szemléletmódod!
  • Ender Wiggin #1
    mégis csak will smithre fog mindenki emlékezni kb 5 évig, aztán már rá sem...